Savaştan önce eski Yugoslavya’nın onuncu, Bosna Hersek’in ise dördüncü en gelişmiş kentiydi. Srebrenitsa şimdi ise bölgedeki en yoksul kentlerden biri.
Ukrayna’da Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Donetsk yakınlarındaki bir demiryolu köprüsünü, üzerinden yük treni geçerken patlattı. Olayda ölen ya da yaralanan yok.
Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki madenlerde ilkel yöntemler kullanılıyor.
Türkiye’de ‘emlak balonu var mı, yok mu’ tartışmaları yapılırken, konut satışları artarak devam ediyor. Mayıs ayında 90 binin üzerinde konut satıldı. Bunların yüzde 32’si ipotekli
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Bartık, Irak’ta gerginliğin başladığı günlerde taşımada küçük sorunlar yaşandığını ancak ülkeye ihracatın devam ettiğini, şu anda bir sorun olm
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bir İspanyol papazın Katolik Kilisesi’nin evlilikle ilgili dogmasına aykırı davrandığı gerekçesiyle işinden olmasını “normal” buldu.
Birçok yabancı yatırımcı Afrika’nın yoksul ve kaotik bir kıta olduğunu ve yatırım yapmanın anlamı olmadığını düşünür. Ancak iktisatçılar, geleceğin piyasasının bu kıtada old
Orta Asya’nın en yoksul ülkelerinden Kırgızistan’da on binlerce çocuk aile bütçesine destek olmak için çalışmak zorunda kalıyor. Al Jazeera Türk, Bişkek sokaklarında ekmek parasını
Soma maden kazasının ardından kamuoyunun yanıtını öğrenmek istediği sorular var. Ancak şirket patronu ve çalışanları ortada yok. Biz de burdan soruyoruz.
Daha önce seçilmesi durumunda Mısır’da Müslüman Kardeşler’e yer olmayacağını söyleyen cumhurbaşkanı adayı Abdulfettah Sisi, bu defa hareket ile aralarında bir nefret ya da intikam duy
Uluslararası Af Örgütü Almanya Şubesi’nin raporuna göre, Almanya’da polisi işkenceye karşı denetleyen bir mekanizma yok.
Uluslararası Çocuk Savunma Örgütü, İsrail’in 2013 yılında tutukladığı her beş çocuktan birini hücre hapsine attığını açıkladı. Örgüte göre hücre hapsinin meşru bir nedeni yo
Mısır Cumhurbaşkanı adayı ve eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, "Türkiye kendi davranışıyla kapıyı kapattı. Ancak Türk halkıyla hiç bir sorun yok" dedi.
Cumurbaşkanı Abdullah Gül cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sorulara yanıt verdi.
Şam rejiminin Enformasyon Bakanı Umran Zubi, "Devlet başkanlığı seçimlerinde ne Arap ülkelerinden ne de diğer ülkelerden gözlemci heyeti yer alacak" dedi.