Sosyal Medya

Tercüme Haber

Tercüme Haber: Riyad ve Paris stratejik işbirliğini geliştiriyor

Riyad ve Paris, çeşitli ekonomi, yatırım ve ticaret alanlarında stratejik ortaklıklarını geliştirmek için yeni bir girişim başlatıyor. Üst düzey bir Fransız yetkili, iki ülkenin önümüzdeki hafta uzun zamandır beklenen bazı anlaşmalar imzalayabileceklerini açıkladı.



Dış ticaret ve ekonomiden sorumlu Fransız bakan temsilcisi Franck Riester, beklenen anlaÅŸmaların nükleer ve yenilenebilir enerji de dahil olmak üzere bir dizi sektörü kapsayacağını bildirdi. 
 
Su, saÄŸlık hizmetleri, dijital ekonomiler, inovasyon ve lojistik endüstrileri de Suudi-Fransız iÅŸbirliÄŸinin güçlenmesine tanık olabilecek alanlar olarak belirtildi. 
 
Fransa, 2018'de CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron ile Veliaht Prens Muhammed bin Salman arasında imzalanan ortaklık çerçevesinde Suudi Arabistan ile ekonomik iliÅŸkilerini geliÅŸtirmeye çalışıyor.
 
Riester, Åžarkul Avsat'a verdiÄŸi demeçte, "Suudi Yatırım Bakanı Halid Al-Falih'in daveti üzerine bir günlüÄŸüne Riyad'dayım" diyerek bunu güzel bir fırsat olduÄŸunu söyledi.
 
Riester, "CumhurbaÅŸkanı Macron ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ortak çabalarının bir sonucu olarak Fransız-Suudi ortaklığının geliÅŸtirilmesinde ÅŸu anda yeni bir aÅŸamaya baÅŸlıyoruz" dedi.
 
Riester, bir günlük Suudi Arabistan ziyareti sırasında gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüÅŸmelerin ve toplantıların sonuçlarının iki ülke arasındaki baÄŸları güçlendirmenin temellerini atacağını ve her iki ülkeye de olumlu yansıyacağın söyledi.
 
Ä°ki devlet, Krallık ve Fransa arasındaki ithalat ve ihracat hacmini büyütmenin yanı sıra, birbirlerinin endüstrilerindeki yatırımlarını da artırmanın yollarını arıyor.
 
Riester, "Åžu anda önümüzdeki hafta anlaÅŸmaların yapılacağı birkaç farklı alan üzerinde çalışıyoruz," diyen Riester, Suudi yetkililerle Fransız ve Suudi ÅŸirketleri arasında imzalanacak olan birkaç sözleÅŸme hakkında görüÅŸtüÄŸünü de sözlerine ekledi.
 
Mütercim: Hasan Nutrhan Çelik / Kaynak: Åžark'ul Awsat Haber Portali

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.