Sosyal Medya

İz Bırakan Replikler

Altın ve Bakır: Herkes bir ömür cennetin anahtarını arar

Herkes bir ömür cennetin anahtarını aradı. Bir hazineyi hayal edenler bu hayal ile hazineyi kaçırıyorlar. Tüm bu mantık tek kelimeyle özetlenebilir; ister buna anahtar deyin, ister remz(şifre)… Yüce Allah bu sırrı Hz.Musa'ya bir kelimede söyledi: ''Benim için sev, benim için buğz et.''



Seyyid Rıza, çok sevdiÄŸi eÅŸi Zehra Sadat hastalanınca, Medresede ders verme iÅŸine ek olarak ev iÅŸlerini ve çocuk bakımını da üstlenir. Gecesini gündüzüne katıp halı da dokuyunca gözleri artık iyi görmemeye baÅŸlar. Artık Kur'an okuyamaz ders veremez hale gelir. Onları üzmemek için eÅŸine ve diÄŸer akrabalarına bu konuyu açmaz...
 
Herkes bir ömür cennetin anahtarını aradı. Bir hazineyi hayal edenler bu hayal ile hazineyi kaçırıyorlar. Tüm bu mantık tek kelimeyle özetlenebilir; ister buna anahtar deyin,  ister remz(ÅŸifre)…  Ama hiç de öyle karışık deÄŸildir bu.
 
 
Yüce Allah bu sırrı Hz.Musa'ya bir kelimede söyledi:
 
- Benim için sev, benim için buÄŸz et.
 
Ä°ÅŸte bundan ötürü tüm amellerinin kabulünün anahtarı "velayet"tir.  Allah için sevmek… 
 
 
EÄŸer sevginin mizanı Allah olursa, Kimse sizi takdir etmese de yine seversiniz. Vefasızlık görseniz de doÄŸru olanı yapmaya devam edersiniz. Bu menzile varmayıp, yarı yolda kalanlar,  Allah için çalışmıyorlar.
 
Bu yolda Allah için ne kadar zorluk çekerseniz, daha çok Allah'a yakınlaşırsınız. "O'nun aÅŸkının kimyasından, bu kara yüzüm altın oluverdi. "Evet, senin lütfunun mutluluÄŸuyla, toprak altın oluverir.”
 
 
Ä°nsanların arayıp durduÄŸu bu kimya aÅŸktır, gerisi çer çöptür… EÄŸer okuduklarınız bizimkiyle aynıysa, yırtıp atın kitaplarınızı.  Çünkü AÅžK ilmi hiçbir kitapta yazmaz! 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.