Sosyal Medya

Tercüme Haber

Tercüme Haber: Sudan ile İsrail arasında yakınlaşma sürüyor

Sudan Bakanlar Kurulu, İsrail ile normalleşme adımları kapsamında, 1958’den beri yürürlükteki İsrail’i boykot yasasını iptal kararı aldı.



Sudan Bakanlar Kurulu, Ä°srail ile normalleÅŸme adımları kapsamında, 1958’den beri yürürlükteki Ä°srail’i boykot yasasını iptal kararı aldı.
 
Hükümetten yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun, Ä°srail’i boykot yasasının kaldırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.
 
Tasarı, yasama meclisinin (parlamento) henüz oluÅŸturulmaması nedeniyle, Egemenlik Konseyi ve bakanlar kurulu ortak toplantısında nihai olarak oylanacak.
 
Nihai oylamada tasarı kabul edilirse yürürlüÄŸe girecek.
 
Açıklamada, Sudan’ın bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören iki devletli çözümdeki tutumunun sabit olduÄŸu vurgulandı.
 
İsrail'i Boykot Yasası, Sudanlıların İsrail'deki herhangi bir İsrail vatandaşı, kuruluş ile ya da yabancı şirketlerle anlaşma yapmasını yasaklıyordu.
 
Kanun ile Ä°srail menÅŸeli malların Sudan'a giriÅŸi ve bu ülkeden transit geçiÅŸine de izin verilmiyordu. Söz konusu kanunun maddelerini ihlal edenlere 10 yıla kadar hapis ve para cezası verilebiliyordu.
 
Eski ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 23 Ekim 2020'de yaptığı açıklamada, Sudan'ın Ä°srail ile barış yapmak ve iliÅŸkilerini normalleÅŸtirmek konusunda anlaÅŸmaya vardığını duyurmuÅŸtu.
 
Bunun hemen öncesinde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığı bildirilmiÅŸti.
 
Kaynak: Euronews

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.