Sosyal Medya

İz Bırakan Replikler

Cennetin Rengi: Parmaklarımla Allah'ı arayacağım

“Öğretmenim, Allah’ın, göremedikleri için körleri daha çok sevdiğini söylüyor ama ben de ona eğer öyle olsaydı O’nu göremeyelim diye bizi kör yapmazdı dedim. O da bana “Allah görünmezdir. O her yerdedir, O'nu hissedebilirsin. O'nu parmak uçlarıyla görebilirsin” dedi. Şimdi ellerim O’na dokunacağı güne kadar her yerde Allah’a uzanacağım ve O'nu bulduğumda, O'na her şeyi anlatacağım, kalbimdeki tüm sırları bile”



1999 yılında Majid Majidi`nin senaryosu yazıp yönettiği dramatik bir filmdir. Film, çevresini sadece dokunarak ve duyarak anlamaya çalışan görme engelli küçük bir çocuğun dünyasını masalsı bir üslupla anlatır.
 
Küçük Muhammed, Tahran`daki bir körler okulunda yatılı olarak eğitim görmektedir. Kör olarak doğmuştur ve çevresindeki dünyayı dokunarak ve işiterek anlamaya çalışmaktadır. Okulu yazın tatile girdiğinde babası onu almak ve köyüne götürmek üzere okula gelir. Muhammed`in annesi ölmüştür ve babası yeni bir evlilik planlamaktadır. Özürlü bir çocuğun evlilik planlarını bozacağından endişelenen baba sürekli olarak ondan kurtulmak için çareler arar. Köyde ise Muhammed`i yazı birlikte geçirecekleri sevecen iki kız kardeş ve yaşlı ninesi beklemektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.