ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, başarısız olduğu gerekçesiyle dondurulan Ortadoğu görüşmeleri nedeniyle eleştirilerin hedefi haline geldi.
2013 yılında bir önceki yıla göre infazlarda artış yaşanırken, en çok infazın gerçekleştirildiği ülkeler sırasıyla Çin, İran, Irak, Suudi Arabistan ve ABD oldu.
ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, Mısır'daki idam kararlarını eleştirdi ve bu kararların uygulanmaması gerektiğine inanıyoruz dedi
Moro Milliyetçi Kurtuluş Cephesi lideri Sema, Filipinler hükümeti ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında 27 Mart’ta imzalanacak barış anlaşmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.
Başkent Bağdat’ta, bir subay tarafından vurulan Özgür Irak Radyosu"nda görevli bir gazeteci hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen subay aranıyor.
Suriye'de yaşanan drama dikkati çekmek amacıyla, New York'un Times Meydanı'ndaki dev ekranlara yansıtılan Yermuk Kampı fotoğrafı eşliğinde "ekmekli" flashmob gerçekleştirildi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la telefon görüşmesi yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım'da yarın gerçekleştirilecek referandumun uluslararası hukuka uygun olduğunu söyledi.
Halep, İdlib, Humus, Hama ile Şam'ın banliyölerinde etkin olan 19 silahlı grup, Şam Kolordusu adıyla birleşti
Mısır’da bağımsız Yargı Cephesi, Rabia Meydanı’ndaki gösterilerin dağıtılması hakkındaki raporu açıklayan İnsan Hakları Ulusal Komisyonu’nu tarafgirlikle suçladı. Cephe, raporda
Ülkenin farklı gazetelerinde birçok yazar, yazılarında Netanyahu’nun politikalarını eleştirdi. Haaretz yazarı Ariyeh Şafit, Netanyahu’nun uluslararası tavrını ‘eski ve yıpranmış’ o
İran, Türkiye'nin doğalgaz fiyatı konusunda uluslar arası tahkimden vazgeçmemesi halinde verilen doğalgaz miktarının artırılmayacağını bildirdi.
İrlandalı Samuel Beckett (1906-1989), yazar, oyun yazarı, eleştirmen ve aynı zamanda bir şairdi. 20. yüzyıl deneysel edebiyatının önde gelenlerindendi. - Sanatçının 1949 yılında Frans�
Çin’in Uygurlar'a yönelik sert politikalarını eleştirdiği için “ayrılıkçılık” suçuyla Ocak ayında gözaltına alınan Profesör İlham Tohti'nin idam cezasına çarptırılabiliceği
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Bağdat yönetiminin, memur maaşlarını göndermemesini eleştirdi; "Bu Kürdistan halkına savaş ilanıdır" dedi.
Suriye sınırındaki Hermel bölgesinde bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu iki asker hayatını kaybetti. Saldırıyı Nusra Cephesi üstlendi.