Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'deki drama dikkati çektiler

Suriye'de yaşanan drama dikkati çekmek amacıyla, New York'un Times Meydanı'ndaki dev ekranlara yansıtılan Yermuk Kampı fotoğrafı eşliğinde "ekmekli" flashmob gerçekleştirildi.



Suriyelilerin yaÅŸadıkları drama dikkati çekmek amacıyla hazırlanan farkındalık projesi kapsamında, New York'un Times Meydanı'ndaki dev ekranlara yansıtılan ünlü Yermuk Kampı fotoÄŸrafı eÅŸliÄŸinde üç kez "ekmekli" flashmob gerçekleÅŸtirildi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Yardım ve Çalışmalar Ajansı'nın (UNRWA), #LetUsThrough (GeçiÅŸe izin ver) etiketi ile sosyal medya ağı üzerinden organize ettiÄŸi etkinlik, yerel saatle 19.30'da baÅŸladı ve aralıklarla 3 kez tekrarlandı.

Amerikalıların yanı sıra turistlerden de ilgi gören flashmob süresince, Yermuk Kampı'nda çekilen ve kısa sürede sosyal medya üzerinden milyonlara ulaÅŸan ünlü fotoÄŸraf, üzerindeki "Suriye'deki sivillere yardım için geçiÅŸe izin ver" yazısıyla Reuters binasında bulunan dev ekranlarda yayınlandı. FotoÄŸrafların yanındaki bir baÅŸka ekranda da "Suriye'de 10 milyon insanın yardıma ihtiyacı var" ifadesi dikkati çekti.

Katılımcılarının sadece siyah ve beyaz renkli kıyafetler giydiÄŸi flashmob'a destek veren Times Meydanı'nda turistlerle fotoÄŸraf çektiren çizgi film kahramanı kostümlü animatörler renkli görüntüler oluÅŸturdu.

Her seferinde farklı kiÅŸilerin katıldığı flashmob'lar, organizatörler tarafından dağıtılan ekmekler 5 dakika boyunca havada tutularak gerçekleÅŸtirildi.

Bazı katılımcıların Suriye bayrağı taşıdıkları etkinlik sırasında herhangi bir slogan atılmadı. FotoÄŸraf yayının sona erdiÄŸi 5 dakika sonunda katılımcılar bir açıklama yapmadan dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.