Sosyal Medya

Sağlık

'Düğünümüz için kesiyorduk'

Ankara Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri, Şentepe Avcılar Mahallesi'ndeki bir gecekonduda kaçak kesim yapan tavukçulara baskın yaptı. 'Genç Tavukçuluk' çalışanları, tavukları düğünleri için kestiklerini savundu.



Ä°hbar üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, gecekondunun her odasında ayrı bir manzarayla karşılaÅŸtı.

Odanın birinde canlı tavuklar sağlıksız koşullarda bekletilirken diğer odada da tavuk pisliği, kan ve talaş yığınları arasında kesim yapılıyordu.

Ekipler, toptan satın alınan tavukların hijyen kurallarına uyulmadan, ruhsatsız kesildiği ve işyerlerine satıldığını belirledi.

Canlı tavuklar uygun bir mezbahaya gönderilecek. [DHA]

Gecekondunun saÄŸlıksız koÅŸullarında tavukları bekleten ve kesen 'Genç Tavukçuluk' çalışanları, satış yapmadıklarını ve düÄŸünleri için tavuk alıp kestiklerini söyleyerek kendilerini savundu.

Belediye ekiplerine tepki gösteren tavukçular, "Ben de yiyorum, çocuklarım da yiyor. Bu zamana kadar hiç zehirlenme ÅŸikâyeti bize gelmedi" dedi.

Halkın saÄŸlığı ile oynayanları 'affetmeyeceklerini' söyleyen Yenimahalle Belediye BaÅŸkanı Fethi YaÅŸar, "Ä°ÅŸini düzgün yapan esnafın yanındayız, halk saÄŸlığıyla oynayanların ise karşısında olmaya devam edeceÄŸiz. Ä°ÅŸine, mesleÄŸine sahip çıkan ve halk saÄŸlığına önem veren esnafla merdiven altı üretim yapan esnaf bir olamaz. Yenimahalle'de kimse halkın saÄŸlığıyla oynayamaz" dedi.

Zabıtalar ile Ä°lçe Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürlüÄŸü'nden ekipler kesim yapılan gecekonduyu mühürledi.

El konulan tavuklar da imha edilecek. Canlı tavuklar ise uygun bir mezbahaya gönderilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.