İskoçya, Birleşik Krallık’tan ayrılmak için Eylül ayında referanduma gidiyor. İngiltere ise Kuzey Denizi’ndeki petrol ve doğalgaz rezervlerinin geleceği konusunda endişeli.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ecza depolarının perakende ilaç satmaları konusunun gündemden çıktığını söyledi.
Yunanistan’da aşırı sağcı Altın Şafak partisine yargıdan yeni bir darbe geldi. Partinin mecliste bulunan 9 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.
Özel Yetkili Mahkemeler'in (ÖYM) kaldırılmasını da içeren yargı paketi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. ÖYM'lerin görev alanına giren suçlarda azami 10 yıl olan tutukluluk süresi be
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, uluslararası toplumdan Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki olayların yatıştırılması ve sivillerin korunması için üç bin ek asker gönderilm
Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke kentine bağlı Guveyran bölgesinde kuşatmanın kaldırılması için muhalifler ile rejim güçleri arasında ateşkes anlaşması yapıldı.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç 'ateşkes' ilan ederek protestocularla doğrudan görüşmelerin başladığını duyurdu. Ateşkesi doğrulayan muhalefet liderleri, Yanukoviç'ten meydana saldır�
İstanbul'da yoğunlaşan sis bu sabah da deniz ve hava trafiğini aksatırken, etkisi azalmaya başladı. Boğaz'da şehir hatları seferleri yapılmaya başlandı.
Teorik ve teolojik zeminde adeta metatrona (baş melek) dönüşmüş bir peygamber imajı çizilirken pratikte bu kutsi imaj cemaatin “paralel eylemlerini” ibra ve tezkiye uğruna tam bir istismar
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Humus’tan tahliye edildikten sonra Esed rejimi askerleri tarafından gözaltına alınan onlarca çocuğun serbest bırakılmasını ist
Irak'ın en etkili isimlerinden Şii lider Sadr, siyasi ve sosyal alanda faaliyet gösteren tüm ofislerinin kapatılmasını istedi ve hareketinin siyasi hayattan çekileceğini açıkladı.
Libya’da göstericiler Başkent Trablus ve Bingazi'de geçici meclisin görev süresinin uzatılmasını protesto etti.
Gazze Belediye Başkanı Refik Mikki, İsrail ablukasındaki Gazze’de durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini, tünellerin kapatılmasının hayatı iyice zorlaştırdığını söyledi. Ref
Siyasi partilere devlet yardımı yapılmasına ilişkin kanun değişikliği için Maliye Bakanlığı hesabını yaptı. Devletin hesabına göre bir oy 3 lira 81 kuruş ediyor.
Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry