Tabutta Rövaşata, Balık, Çamur filmlerinin usta yönetmeni Derviş Zaim ile bir yönetmenin ilhamını, film yaparken adımlanması gereken izleği, diğer sanatların sinema ile olan ilişkisini,
ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Rusya’nın, ordunun kendisine verilen görevleri yerine getirmesini sağlayan profesyonelliği sayesinde büyük bir güç olmaya devam ettiğini belirtti.
Türkiye’de kadına şiddetin İstanbul Sözleşmesi sonrasında tırmanmasının makul bir açıklaması yapılamamaktadır. Bu konu üzerinde sükunetle, aklı selimle düşünmek, bu arada İstan
Geçen Perşembe günü (10 Aralık) Türkiye ile Azerbaycan arasında “kimlik kartıyla seyahat” anlaşması imzalandı. Gürcistan’la da var böyle bir anlaşmamız. İnşaallah Erivan bir an
Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Kötülüğün hızlı yıkıcılığına karşı iyiliğin usul akan iyileştirici ırmağına sığınmak lazım gelir. O kırık kazma iyiliğe, “bizim köf
İnsan eliyle gerçekleştirilen değişimle doğanın sabitelerini birbirine karıştırmamak gerekiyor. Biri kültürel olgunun ortaya koyduğu değişim ve değişiklik, öteki Sünnetullah’ın s
Ecel ve kader Allah Teâlâ’nın “filan kişi filanı öldürsün” diye hükmedip kayda geçirtmesi midir, yoksa her şeyi kapsayan şaşmaz, yanılma ve değişmez ilmiyle olacakları bilip kay
Mesele bizim ‘ihtiyar’, İbrahim Çolak...Ben bir mahkeme olsam, iki tarafın delillerini ortaya koymasını beklerdim hüküm vermek için... Ama pek çok noktası muğlak bu hadiseye bakarken be
Suriye'de de savaşan Kays el-Gazali liderliğindeki Irak kökenli Şii milis grup Asaib Ehl el Hak, Irak'taki ABD çıkarlarına karşı roket saldırıları gerçekleştirdi.
İsrail’in yardımları engellediği Filistin’de Kovid-19 salgınında vaka sayısı 121 bini aştı.
Filistin İslami Cihad Hareketi, Fas'ın İsrail'le ilişkilerini normalleştirmesini Kudüs ve Filistin'e ihanet olarak niteledi.
Çin’in Şincan’da sokak ve caddelere yerleştirdiği güvenlik kameralarına yüklediği yapay zeka programını kullanarak Uygur Türklerini keyfi olarak tutukladığı bildirildi.
Fas Kralı 6. Muhammed, Filistin meselesinin ülkesi için meşguliyetlerinin ön sırasında yer aldığını ve Rabat'ın Filistinlilerin haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceğini belirtti.
Eski Suudi istihbarat yetkilisi Saad el-Cebri, bu yılın başlarında, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın kendisini 2018'de öldürmeye teşebbüs ettiğini iddia ederek ABD'de dava açtı.
Türkiye ve Libya arasında, bölgenin kritik bir dönemden geçtiği 27 Kasım 2019'da imzalanan güvenlik ve iş birliği mutabakatı Libya'daki dengeleri meşru güçlerin lehine değiştirdi.