Sosyal Medya

Güncel

CIA, UFO arşivini kamuoyunun erişimine açtı

ABD istihbarat kuruluşu CIA, UFO’la ilgili milyonlarca belgeyi kamuoyuna açtı. İsteyenler belgeleri indirme imkanına sahip olacak.



John Greenewald tarafından yönetilen The Black Vault isimli web sitesi, hükümetin UFO'lar (tanımlanamayan uçan objeler) için belgelediÄŸi UAP (tanımlanamyan hava olayları) belgelerini yayımladı. Tüm bu belgelere The Black Vaults'un web sitesinden eriÅŸilebiliyor.
 
Greenewald, Bilgiye EriÅŸim ÖzgürlüÄŸü Yasası (FOIA) kapsamında CIA de dahil olmak üzere birden fazla kurumdan aldığı binlerce dosyayı elle tarayarak 2,2 milyonluk sayfalık arÅŸivi The Black Vault'a yükledi.
 
Bilgi özgürlüÄŸü aktivisti Greenewald, dosyaları alabilmek adına hükümete 10 binden fazla FOIA talebinde bulunduÄŸunu açıkladı.
 
Konuya iliÅŸkin Amerikan Vice News sitesinin teknoloji eki Motherboard'a bir e-mail atan Greenewald, "CIA'in yayımladığı UFO kayıtlarını almak için yıllarca savaÅŸtım" dedi.
 
GösterdiÄŸi çabayı diÅŸ çekmeye benzeten Greenewald, "Bunu baÅŸarabilmek adına onlarla birlikte dolaÅŸtım ve en nihayetinde oldu. Ä°çinde birkaç bin dosyanın yer aldığı büyük bir kutuyu teslim aldım" diye konuÅŸtu.
 
CIA, teÅŸkilatın elindeki tüm belgeleri kamuya açtığını açıkladı. Ancak The Black Vault bunu doÄŸrulamanın bir yolu olmadığını vurguluyor.
 
Greenewald, CIA'in kayıtlarının TIF (Tag Image File Format) adındaki bir görsel formatıyla sunduÄŸunu ve bu da dökümanlar içerisinde arama yapmayı çok zorlaÅŸtırdığını söyledi.
 
Greenewald'un aktardığına göre belgeler ilk 24 saat içerisinde binlerce kez indirildi.
 
ArÅŸivde Rusya'da yaÅŸanan 'muhteÅŸem patlama' da dahil pek çok ilginç belge var.
 
Belgelerin bazıları oldukça netken bazıları ise okunamayacak durumda. Greenewald'a göre arÅŸivin en enteresan belgelerinden birisi, 1970'lerde Bilim ve Teknoloji Müdür Yardımcısı'na elden teslim edilen nesneyle ilgili olduÄŸunu söylüyor.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.