Sosyal Medya

Güncel

Clinton'dan Kaşıkçı belgeseline övgü ve Suudi rejime suçlama çıkışı

ABD eski başkan adayı Hillary Clinton, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın hayat hikayesini anlatan ve Suudi Arabistan rejimini suikasttan sorumlu olmakla suçlayan ‘’The Dissident’’ isimli belgeselden övgüyle bahsetti.



Belgeselle ilgili bir Twitter paylaşımı yapan Clinton, "Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın suikatinden Suudi Arabistan sorumludur.’’ dedi.
 
Hillary’nin tavsiye ettiÄŸi belgesel; Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’nın cinayetteki rolünü ortaya çıkarırken Kaşıkçı’nın suikastini ve Suudi rejiminin cinayetteki rolünü araÅŸtırıyor.
 
Clinton, yaptığı paylaşımda, "Suudi yetkililer tarafından gerçekleÅŸtirilen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın suikasti hakkındaki bu inanılmaz güçlü belgeseli herkes izleyebilir. EÄŸer ‘The Dissident’ı izlemediyseniz, umarım en kısa zamanda izlersiniz." 
 
ABD’li yönetmen Bryan Vogel tarafından yönetilen belgesel Kaşıkçı’nın Ä°stanbul’daki Suudi Arabistan KonsolosluÄŸu içerisinde gerçekleÅŸen suikastini anlatıyor.
 
Briarcliff Entertainment isimli ÅŸirket ise birçok ÅŸirketin isteksiz davrandığı bir ortamda belgeselin dağıtım haklarını aldı ve sinemalarda yayınlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.