Sosyal Medya

Güncel

ABD, Haşdi Şabi lideri Ebu Fadak’ı ‘terörist’ ilan etti

ABD, Irak’taki İran destekli terörist grup Haşdi Şabi’nin Ebu Fadak ismi ile bilinen örgütün ikinci adamı Abdülziz el-Muhammadavi'yi "küresel terörist" ilan ederek yaptırım kararı uygulama kararı aldı.



Ebu Fadak, terörist grup HaÅŸdi Åžabi’nin Genelkurmay BaÅŸkanlığı görevini yürütüyor. Ebu Fadak, aynı zamanda Irak Hizbullah Tugayları'nın eski Genel Sekreteri.
 
ABD DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Abdülaziz Molla MuciriÅŸ El-Muhammedavi'nin küresel terörist olarak sınıflandırıldığı ve yönetim kararıyla 13224 numaralı yaptırım listesine dahil edildiÄŸi" belirtildi.
 
ABD DışiÅŸleri Bakanlığı; HaÅŸdi Åžabi Muhammedavi'yi "Ä°ran Devrim Muhafızları-Kudüs Gücü ile birlikte Irak resmi devlet güvenlik kurumları, Irak devletini müdafaa ve IŞİD ile savaÅŸmak hedefinden uzaklaÅŸtırıp yeniden ÅŸekillendirmeye çalışmakla" suçladı.
 
ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, "HaÅŸdi Åžabi’nin Irak'taki barışçıl göstericilere ve aktivistlere patlayıcılarla, füzelerle, keskin niÅŸancılarla saldırma ve Irak devlet kaynaklarını çalma, adam öldürme ve kaçırma ile iÅŸkenceden sorumlu olduÄŸunu" bildirdi.
 
ABD DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada kararın, El Muhammedavi'nin terör saldırıları planlaması ve gerçekleÅŸtirmesi için gerekli kaynaklardan mahrum etmeyi amaçladığı belirtildi.
 
Açıklamada, Muhammedavi’nin ABD’deki tüm mülk ve çıkarlarının yasaklandığını ve ABD’lilerin onunla herhangi bir iÅŸ yapmasının engellendiÄŸi bildirildi.
 
ABD Hazine Bakanlığı, birkaç gün önce de Irak’taki HaÅŸdi Åžabi lideri Falih El-Fayyad'a yaptırım uygulama kararı almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.