Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) lider kadrosundan 115 kişinin taşınır, taşınmaz mal varlıkları ile tüm banka hesaplarına yönelik ihtiyati tedbir kararı alındı�
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır'da yaşan olaylarla ilgili "Müslüman Kardeşler Mısır'da devrimi çaldı" sözleri ile çirkin bir suçlamada bulundu.
Suriye rejimine bağlı güçlerin ağır silahlarla vurduğu Halep kentindeki Emevi Camisi'nin doğu duvarı yıkıldı.
Mısır'daki darbe yönetimi Refah Sınır Kapısı'nı kapatınca Gazze'deki ağır hastaların tedavi için tek umudu İsrail hastaneleri oldu.
Mısır Spor Bakanı Zeyd: ''Mursi'yi destekleyenlerde Sisi'yi destekleyenler aynı kefeye konulamaz''
Paris Camisi'nin duvarlarına ırkçı saldırganlar tarafından İslam karşıtı sloganlar yazıldı.
Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma, "meşru duruma döndüğünde" Mısır'ın askıya alınan üyeliğinin yeniden aktif olacağını söyledi.
Mısır'da "Devrim Yolu Cephesi" Sözcüsü Muhammed el-Bakır Ocak ayında yapılacak seçimlerde asker yanlısı bir kişinin cumhurbaşkanlığına getirileceğini söyledi.
Mısır'ın Giza kentinde, hemzemin geçitte trenin 3 araca çarpması sonucu meydana gelen kazada 24 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.
Gazze-Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını isteyen bir grup Filistinli protesto gösterisi düzenledi.
Mısır Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Sisi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Sisi, Tantavi'den emir adıklarını söylüyor.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Üniversitelerin kendi kampüsü içerisinde bir mabede yer vermemiş olması büyük bir eksiklik olmuştur, bu eksiklik en kısa zamanda inşallah telafi
Mısır'da darbeyi kınayan sloganlar atan göstericiler, bir süre önce darbe karşıtı gösteriler sırasında gözaltına alınan genç kızların serbest bırakılmasını istedi.
Nijerya Medhuri Üniversitesi Arap Dili ve İslami İlimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ticani el-Miskin, Nijerya’daki İslami hareketlerin çoğunluğunun barışçıl olduğunu belirtti.
Türkiye'nin batılılaşma olarak belirlediği dış siyaset ideolojisinin stratejilerini ise Atlantik eksenli Amerikan siyasetinin Türkiye’ye biçtiği rolün doğrultusunda belirlenmiştir. Türk