Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır bizden vazgeçemez

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye, "Mısır'ın Hamas gibi ulusal kurtuluş için çalışan bir hareketi, terör örgütü ilan etmesini uzak ihtimal olarak görüyoruz" dedi.



Gazze'deki Filistin Hükümeti BaÅŸbakanı Ä°smail Heniye, "Mısır'ın Hamas gibi ulusal kurtuluÅŸ için çalışan bir hareketi, terör örgütü ilan etmesini uzak ihtimal olarak görüyoruz. Mısır'ın güvenlik iÅŸlerine karışmıyoruz. Mısır'ın güvenliÄŸi  bizim güvenliÄŸimizdir. Biz Mısır'dan vazgeçemeyiz, Mısır'da bizden vazgeçmez" dedi.

Mısır'da Ä°hvan'ın "terör örgütü" ilan edilmesinin ardından Hamas'ın Ä°hvan'dan uzak durması yönündeki çaÄŸrıları reddeden Heniye, "Ne olursa olsun hiç kimse, Hamas'a ve diÄŸer direniÅŸ gruplarına, ideolojilerini, köklerini ve derinliklerini inkar ettiremez. Hamas'ın ve Filistin'in direniÅŸi, dar bir alana sıkıştırılamayacak kadar büyüktür" diye konuÅŸtu.

Hamas'ın üst düzey yetkililerinin Mısır yönetimiyle iletiÅŸime geçtiÄŸini belirten Heniye, "Mısır'la temasta bulunduÄŸumuzu inkar etmiyoruz. Neredeyse hergün onlarla abluka, uzlaşı ve Refah Sınır Kapısı'yla ilgili görüÅŸüyoruz" ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile Ä°srail yönetimi arasındaki siyasi müzakerelere iliÅŸkin "Gizli ve açıktan yürütülen bütün görüÅŸmeleri tamamen reddediyoruz" diyen Heniye, 2014 yılının Filistin için uzlaÅŸma yılı olmasını temenni ettiÄŸini dile getirerek, "Bu yıl, uzlaşı olmalı. Bu farazi bir çaÄŸrı deÄŸil, gerçekleÅŸmesi için tüm sorumluluÄŸu üstleneceÄŸiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Mısır'da Ä°hvan'ın  "terör örgütü" ilan edilmesiyle, Hamas'ın da terör örgütü ilan edilebileceÄŸi yönünde açıklamalarda bulunulmuÅŸtu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.