Birleşmiş Milletler kuşatma altındaki kampta bir haftadan uzun süredir gıda ve sağlık yardımlarının dağıtımına izin verilmediğini, kamptakilerin açlık tehlikesiyle karşı karşıya
Bosna-Hersek'in Tuzla kentinde 1995'te 71 kişinin öldürüldüğü bombardımandan sorumlu tutulan Sırp komutan, hakkındaki 25 yıl hapis cezasının bozulması üzerine serbest kaldı.
Siyasi partilere devlet yardımı yapılmasına ilişkin kanun değişikliği için Maliye Bakanlığı hesabını yaptı. Devletin hesabına göre bir oy 3 lira 81 kuruş ediyor.
Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El Tani Türkiye’ye yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüştü.
Rusya’nın Vedomosti gazetesine göre Mısır ile Rusya arasında 3 milyar dolarlık silah ve mühimmat alımı ile ilgili ön anlaşma imzalandı. Ödemeleri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirli
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı Orta Afrika Cumhuriyeti’nde felaketin artık anlatılamaz boyutlara ulaştığını açıkla
Suriye'deki iç savaşta ölü ve yaralı sayılarını yakından takip eden Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Cenevre'deki görüşmelerin başlamasından bu yana ülkede ölenlerin sayısın
Taliban ile barış görüşmeleri yapan Afganistan, ABD’nin tepkisine rağmen Taliban üyesi olmakla suçlanan 65 kişiyi serbest bıraktı. ABD, tahliye edilenlerin güvenlik güçlerinin öldürü
Suriye’nin Başkenti Şam’da Filistinli mültecilerin kaldığı kuşatma altındaki Yermuk Kampı'ndan kırk hasta tahliye edildi.
Somali'nin başkenti Mogadişu’daki havaalanı yakınlarında bomba yüklü bir araç patladı. El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütü saldırıyı üstlendi. Bölgede Afrika Birliği, Birleşmi
Rusya Devlet Başkanı, Mısır'daki askeri darbenin lideri Sisi'ye cumhurbaşkanlığı adaylığında şans diledi. Putin'in "Adaylığa karar verdiğinizi biliyorum" dediği Sisi henüz adaylığı
Rejim güçleri Suriye'nin kuzeydoğusunda Kürtlerin de yaşadığı Haseke’de bir Arap bölgesini havan topuyla vurdu, muhalifler Giveran'da rejime bağlı birliklerle çatışıyor.
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çetelerden kaçan Müslüman grup başkent Bangui'deki bir camide Afrika Birliği Barış Gücü askerlerinden gelecek desteği bekliyor.
Pakistan’ın güneyindeki sahil kenti Karaçi’de bir otobüsü hedef alan bombalı saldırıda 11 polis öldü 33 polis de yaralandı.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Myanmar'a ziyaretinde söz verdiği gıda kolileri, Arakan eyaletindeki mülteci kamplarında kalan Müslümanlara teslim edildi.