Sosyal Medya

YaÅŸam

Öcalan sürecin arkasında

Abdullah Öcalan, BDP-HDP heyetine, devlet heyetiyle yaptığı son görüşmenin olumlu geçtiğini, umudunu koruduğunu söyledi. 30 Mart'taki seçimleri barış için referandum olarak niteleyen Öcalan, Nevruz'da yeni bir mektup yayınlayacak.



Abdulah Öcalan'ın Ä°mralı'daki cezaevinde BDP Grup BaÅŸkanvekilleri Pervin Buldan ile Ä°dris Baluken ve HDP EÅŸ Genel BaÅŸkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüÅŸme üç saat sürdü. Heyet dönüÅŸte yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamaya göre; Öcalan, devlet heyetiyle yaptığı son görüÅŸmenin olumlu geçtiÄŸini söyledi. Açıklamada, Öcalan'ın 'her ne kadar diyalog aÅŸamasından müzakere aÅŸamasına henüz geçilmemiÅŸ olsa da umudunu halen koruduÄŸunu' belirttiÄŸi vurgulandı.  

Halkın da sürece bu ÅŸekilde yaklaÅŸmasını isteyen Öcalan, sürece dair 'genel ve çarpıcı' bir deÄŸerlendirmeyi 21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında okunacak bir mektupla yapacağını söyledi. Açıklamaya göre Öcalan mektup için 'tarihi' ifadesini kullandı. 

Öcalan, yaÅŸanan sıkıntıların ancak 'müzakere çerçeve yasası'nın çıkmasıyla son bulacağını söyledi. 

Açıklamaya göre Öcalan, son dönemde HDP’lilere yapılan saldırıları da eleÅŸtirdi, Hükümet için "EÄŸer bu saldırıların içinde deÄŸillerse bu barış düÅŸmanı gladyo parçacıklarını süratle tasfiye etmek zorundadırlar" dedi.

'Seçim barış açısından referandum' 

Öcalan, "30 Mart'taki yerel seçimlerin barış açısından bir referandum olduÄŸu gerçeÄŸiyle baÅŸta adaylar olmak üzere tüm demokratik kurumlarımız ve halkımız seferber olmalıdır” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.