Sosyal Medya

Coğrafyamız

Taliban'la doğrudan müzakere dönemi başlıyor

Pakistan’da Taliban’la direkt görüşmelerin başlaması için yeni müzakere heyetinin belirlenmesi için çabalar devam ediyor.



 
Pakistan hükümeti ve Taliban barış müzakerelerini arabulucu heyet olmaksızın yürütme kararı almıştı. Tarafların temsilcileri bir araya gelerek müzakereleri devam ettirecekler. Pakistan hükümeti ve Taliban direkt müzakereler için heyetleri belirleme çalışmalarını sürdürüyor. 
 
Pakistan Adalet Hareketi, hükümet ve Taliban arasında yürütülen barış görüÅŸmeleri için belirlenecek yeni heyette PeÅŸaver’den (Hayber PeÅŸtunya Eyaleti) Ulusal Meclis üyesi Gülzar Han’ın temsiliyle yer almaya karar verdi.
 
Pakistan Ä°çiÅŸleri Bakanı Nisar Ali Han, Taliban’la barış görüÅŸmeleri için belirlenecek yeni heyette Pakistan Ordusu’ndan bir temsilcinin yer almayacağını belirtti. Nisar Ali Han, Taliban’la direkt görüÅŸmeleri yürütecek yeni heyetin 3-4 bürokrattan oluÅŸacağını ifade ettti.
Pakistan hükümeti ve Taliban arasında Ocak ayının ilk günlerinde baÅŸlayan barış müzakereleri, Taliban'ın 3 yıldan bu yana esir tuttuÄŸu 23 sınır muhafızını ÅŸnfaz etmesiyle askıya alınmıştı. Ardından Pakistan ordusunun Taliban'a yönelik hava saldırıları gerçkeleÅŸmeye baÅŸladı. Müzakerelere dair umutlar tükenirken Taliban ateÅŸkes ilan etti. Taliban'ın bu adımı Pakistan hükümeti tarafından olumlu karşılık buldu ve müzakereler yeniden baÅŸladı.
 
Müzakerelerin baÅŸlamasından kısa bir süre sonra taraflar yeni bir karar alarak, barış müzakerelerini aracı heyet olmaksızın direkt olarak yürüteceklerini duyurdular.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.