Sosyal Medya

Coğrafyamız

İki Filistinli öldürüldü

İsrail askerlerinin Batı Şeria’yı Ürdün'e bağlayan Alenbi köprüsünde bir Filistinliyi vurarak öldürmesinin ardından Batı Şeria'da da polise taş atan gruptan bir kişi İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.



Filistinli hastane kaynaklarına göre, Ä°srail askerleri tarafından Ramallah'taki gösteride vurulan Filisntinli ağır yaralandı. Üzerinden kimliÄŸini tespit edecek herhangi bir belge çıkmayan Filistinli hastanede hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde ise Ä°srail ordusu, Ürdün'den Batı Åžeria’ya dönen Filistinli'nin Ürdün Nehri üzerindeki köprüde bir Ä°srail askerinin silahını almaya çalıştığını, bunun üzerine kendisine ateÅŸ edildiÄŸini açıkladı. Aynı zamanda Ürdün vatandaşı olan Filistinli hayatını kaybetti.

Filistinli bir güvenlik yetkilisi ise öldürülen Raid Alaaddin Zueytir ismindeki Filistinlinin 40 yaşında olduÄŸunu söyledi. 

Ürdün, Ä°srail'den olayla ilgili derhal soruÅŸturma açılmasını istedi. Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, DışiÅŸleri Bakanı Nasır Cude, Amman'daki Ä°srail BüyükelçiliÄŸi Maslahatgüzarı'nı çağırarak, 38 yaşındaki Ürdün vatandaşının Ä°srail askerleri tarafından öldürülmesini kınadı ve olayın 'kabul edilemez' olduÄŸunu söyledi.

Ä°srail'in 1994'te Ürdün ile imzaladığı anlaÅŸma gereÄŸi Filistinliler ve yabancılar Batı Åžeria ile Ürdün arasındaki geçiÅŸlerde Alenbi köprüsünü kullanıyor. Ä°srailliler ise güneydeki baÅŸka bir kapıdan geçiÅŸ yapıyor. 

Ä°srail askerleri iki hafta önce de Batı Åžeria'ya baÄŸlı Bir Zeit'te tutuklamaya çalıştıkları bir Filistinliyi öldürmüÅŸtü.

Uluslararası Af Örgütü Åžubat ayında yayınladığı raporda Ä°srail'in Batı Åžeria'da Filistinlilere karşı aşırı güç kullandığını açıklamıştı. Rapora göre Ä°srail askerleri iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'da son üç yılda hayati tehlike oluÅŸturmayan 45 Filistinliyi öldürdü, yüzlercesini de yaraladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.