BRICS ülkeleri, Uluslararası Para Fonu’na (IMF) rakip 100 milyar dolar sermayeli bir banka kurulması konusunda anlaşmaya vardı.
ABD Senatosu alt komitesi, Washington’un İsrail’in askeri harcamaları ve 'Demir Kubbe' savunma sistemine 621 milyon dolarlık yardımda bulunmasını öngören tasarıyı onayladı.
İsrail'in 7 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202'ye yükseldi. İsrail gece de Hamas'ın Milletvekili İsmail el-Eşkar ve Hamas kurucularından Mahmud ez-Zehhar'ın
İsrailli gazeteci Mira Bar Hillel, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından, Filistinli anneler de öldürülmeli diye İsrailli milletvekili Şaked'e sert tepki gösterdi
Görev süresi 28 Ağustos'ta dolacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TOBB'un iftarında konuştu; "Millete hizmete devam edeceğim. Bunun çok yolları vardır, bakalım nasıl edeceğiz" dedi.
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekili Renas Jano, Irak'ta meclis başkanlığı için Şii ve Sünni partilerin Sünni Koalisyon'un oluşturduğu Ulusal Güçler Birliği üyesi Selim Cuburi'
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 6 günlük Latin Amerika turuna Küba'dan başladı. Putin, Küba'nın Sovyetler Birliği döneminden kalan milyarlarca euroluk borcunu sildi.
Son üç yılda iki erken seçim yaşayan Slovenya’da halk, milletvekillerini seçmek için sandığa gidiyor. Merkez solun henüz bir ay önce kurulan partisi SMC, seçimlerde favori gösteriliyor.
Libya’nın başkenti Trablus'taki uluslararası havalimanına sabah saatlerinde roket saldırısı düzenlendi. Milis güçler arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle THY İstanbul seferi dahil bi
İsrail'in bombardımanı altındaki Gazze'ye 1 milyon dolarlık gıda ve acil yardım malzemesi daha gönderiliyor. Başbakan Erdoğan da Gazze için diplomasi trafiğini hızlandırdı.
İsrail'de bir milletvekili, Gazze'ye yağdırılan bombaları yetersiz buldu, bütün Filistinli gençlerin ölmesi gerektiğini hatta onların annelerinin de ölmeleri gerektiğini söyledi
Dünya genelinde sayıları 4 milyona yaklaşan Suriyeli mültecilerin yaklaşık üçte biri Türkiye’ye sığınmış durumda. Ancak yüz binlerce Suriyeli, metropollerde dilenciliğe, evsizliğe,
Kral 6. Muhammed, hükümete gerekli tüm adımların atılması talimatını verdi.
Türkiye’nin mayıs ayında cari açığı 3.4 milyar dolar oldu. Ekonomistler cari açığın 3.8 milyar dolar olmasını bekliyordu. Yıllık cari açık ise 52 milyar dolara geriledi.
19 yıl önce bugün BM korumasındaki Srebrenitsa'ya giren Sırp güçleri 8 binden fazla Bosnalı Müslüman erkeği katletti. Kararsızlık içindeki uluslararası toplum, gözünü karartmış, a�