Sosyal Medya

Güncel

İsrailli gazeteci: İsrail pasaportumu yakmak üzereyim

İsrailli gazeteci Mira Bar Hillel, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından, Filistinli anneler de öldürülmeli diye İsrailli milletvekili Şaked'e sert tepki gösterdi



Amerikan haber sitesi Daily Beast, “Ä°srail’deki siyasi iklim çok çirkin, bir meclis üyesi Filistinli çocukları “küçük yılanlara” benzetti” ifadesini kullandı. Ä°srailli serbest çalışan gazeteci Mira Bar-Hillel ise Ä°ngiliz The Independent gazetesine “Neden Ä°srail pasaportumu yakma aÅŸamasına geldim” baÅŸlıklı bir yazı yazarak Ä°sralli milletvekiline tepki gösterdi. Gazeteci, Ä°srailli vekil Ayelet Åžaked’in kendi Ä°srail pasaportunu yakma eÅŸiÄŸine getiren kiÅŸi olduÄŸunu yazarak “Masum Filistinli kadın ve çocukların ölümlerini onaylayan Åžaked gibi Ä°srailli politikacılara artık dayanamıyorum. Masum yüzünün arkasında bir ölüm meleÄŸi pusuya yatmış” dedi.

Daha çok kan dökülmesini isteyen Ä°srailli vekil Åžaked, Filistinli kadınları ve daha doÄŸmamış bebekleri bile öldürmeye davet etti. Buna sert tepki gösteren Ä°srailli yazar Hillel, Åžaked'in tutumunu Nazilere benzeterek, 'Ä°srail pasaportumu yakmak üzereyim. Ä°srailliler artık kurban deÄŸil, fail' ifadelerini kullandı.

Hillel, "Åžaked, bana 1939 yılında üç çocuÄŸuyla birlikte Almanların iÅŸgal ettiÄŸi Polonya'nın Krakow ÅŸehrinde yaÅŸayan teyzem Klara'yı hatırlattı. Naziler tüm Yahudileri düÅŸman olduÄŸuna karar verip yok edilmelerine hükmetmiÅŸti. Özellikle de kadınların ve onların yetiÅŸtirdiÄŸi "küçük yılanların" yok edilmesine. Böyle soykırıma özenen içindeki ÅŸeytanı çıkaran melek yüzleri görünce Ä°srail pasaportumu ve bir kutu kibriti elime aldım." ifadeleriyle Åžaked'i kınadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.