Sosyal Medya

Coğrafyamız

621 ölü, 3 bin 752 yaralı

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren İsrail 621 kişiyi öldürdü. Ayrım gözetmeksizin saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, hastane ve camileri de hedef alıyor.



Ä°srail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısı ve bombardıman devam ediyor. 8 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarda ölen Filistinli sayısı 609'a, yaralı Filistinli sayısıysa 3 bin 720'ye yükseldi. Ölen Filistinliler arasında en az 154 çocuk bulunuyor.

Ä°srail savaÅŸ uçakları Gazze’de Ä°zzettin Kassam Tugayları üyelerinin evlerini hedef almaya devam etti. Ä°srail, biri Kassam Tugayları Komutanı Ahmet Cabari’ye ait  üç evi hedef aldı.

Ä°srail, Gazze’nin Åžeyh Rıdvan bölgesinde eski baÅŸbakan yardımcısı Ziyad Zaza’ya ait bir evi de bombaladı. 

Ä°srail ordusu pazar günü sokak ortasında sivilleri katlettiÄŸi Åžecaiyye'deki bombardıman da sürdürüyor. Al Jazeera muhabiri Vail Dahduh, Åžecaiyye'ye ulaÅŸan saÄŸlık ekiplerinin yeni cesetler bulduklarını söyledi.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde Ä°srail uçakları bir camiyi hedef aldı. Saldırıda cami büyük hasar gördü. Gazze'de diÄŸer iki cami de Ä°srail ordusunun hedefi oldu.

Ä°srailli üst düzey bir hükümet yetkilisi Ä°srai'in tüm tünelleri yok etmeden saldırılarını durdurmayacağını söyledi. Al Jazeera Kudüs muhabiri Ä°lyas Kerram da Ä°srail'in hedefinin tüm tünelleri yok etmek olduÄŸunu belirtti.

Batı Åžeria'da bir ölü

Batı Åžeria’da yapılan protesto çaÄŸrılarıyla Filistinli göstericiler sokaÄŸa döküldü. Ä°srail protestoculara karşı gerçek mermi kullandı. 

Batı Åžeria’da bir Filistinli genç Ä°srail güvenlik güçleri tarafından silahla vurularak öldürüldü. Mahmud Åževamra ismindeki genç salı günü topraÄŸa verilecek.

Al Jazeera Ramallah muhabiri Åžirin Ebu Akleh Ramallah’ın belediye binasının önünde Gazze için büyük taziye çadırları kurulduÄŸunu söyledi. Çadır önündeki kalabalık zaman geçtikçe artıyor.

Yönetimin üç gün yas ilan ettiÄŸi Filistin'de pazartesi günü Filistinli esnaf Batı Åžeria'nın çeÅŸitli kentleri ile DoÄŸu Kudüs'te kepenk kapatmıştı. Ä°srail'in Arapların yaÅŸadığı bölgelerinde yaÅŸayan Filistinli esnaf da eyleme destek verdi. 

Resmi kurum, banka ve üniversitelerdeki çalışanların greve gitmesi dolayısıyla Batı Åžeria'da bulunan resmi kurumlar da gün boyu hizmet vermedi. 

Hastaneye saldırıldı

Ä°srail savaÅŸ uçakları, pazartesi günü Gazze'nin en büyük hastanelerinden Aksa Åžehitleri Hastanesi'nin üçüncü katına bomba yaÄŸdırmıştı. Saldırı sonucu beÅŸ Filistinli hasta öldü, 15 kiÅŸi yaralandı.

Ä°srail yönetimi çok sayıda hasta ve yaralının olduÄŸu hastanenin boÅŸaltılması uyarısı yaptı.

Aksa Åžehitleri Hastanesi'nde görevli bir doktor Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullanmıştı:

“Hastanemiz bombalandı. Åžimdi de boÅŸaltmamız isteniyor. Bu kadar hastayı nereye götürelim? Buradaki yaralı ve hastaları ne yapacağız? Ambulanslarımız yok. Ağır yaralılar var. YoÄŸun bakımda olanlar var. Ne yapacağız bu yaralıları. Açık açık öldürülüyoruz. Ölün deniliyor bize. Dünyaya sesleniyorum. Ne yapacağız? Ey dünya neredesiniz? Ey Araplar neredesiniz? Hastane bombalanıyor, insanlara hizmet veren kuruluÅŸ bombalanıyor. Burada yatan hastaların aralarında çocuklar, yaÅŸlı kadınlar var."

100 bin Gazzeli evinden oldu

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Mültecileri Koruma Örgütü (UNRWA), 100 bin Filistinlinin evsiz kaldığını ve bir kısmının BM kamplarında yaÅŸadığını duyurdu.

Gazze'de katliamları ve saldırıları sürdüren Ä°srail bir hafta önce Maghazi mülteci kampını da vurmuÅŸtu.

Sınır kapılarının açılmaması ve Gazze’ye yönelik Ä°srail ambargosunun sürmesi nedeniyle bölgedeki insani durum da gittikçe kötüleÅŸiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.