Sosyal Medya

Coğrafyamız

Afganistan'da çatışma: 42 ölü

Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.



Afganistan'ın kuzey illerinden Faryab'ın Kaysar ilçesinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 42 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Faryab Emniyet Amiri Muhammad Naim Anderabi, yüzlerce militanın, 2 gün önce Kaysar'ın Åžakh bölgesine saldırmasının ardından çıkan çatışmanın devam ettiÄŸini belirtti. Çatışmada, 29 militan, 9 güvenlik görevlisi ve 4 sivil olmak üzere 42 kiÅŸinin öldüÄŸünü ifade eden Anderabi, 16 militanla 3 polisin de yaralandığını söyledi.

209. Åžahin Kolordu Komutanlığı sözcülerinden Muhammad Reza da çatışma sonucu bölge sakinlerinin çoÄŸunun evlerini terk ettiÄŸini vurguladı. Taliban militanlarının Åžakh'daki telefon antenlerini de vurduÄŸunu dile getiren Reza, bu nedenle köylerle iletiÅŸimin de zorlaÅŸtığını aktardı.

Emniyet amirinin açıklamalarını reddeden Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmadi ise bölgenin Taliban kontrolünde olduÄŸunu öne sürerek çatışmada militanların kayıp vermediÄŸini iddia etti.  

Taliban militanları yaklaşık 3 ay önce de Kaysar'a düzenlediÄŸi saldırı sonucu çok sayıda kayıp vermesinin ardından geri çekilmiÅŸti.

İNTİHAR SALDIRISINDA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Afganistan’ın güneyindeki Helmand kentinde polis konvoyuna düzenlenen intihar saldırısında 3 kiÅŸi hayatını kaybetti, 15 kiÅŸi de yaralandı.

Helmand ValiliÄŸi Sözcüsü Ömer Zwak, kentin LaÅŸkergah bölgesinde bomba yüklü bir aracın bölgeden geçen polis konvoyunu hedef aldığını belirterek, meydana gelen patlamada, biri intihar saldırganı, 3 kiÅŸinin öldüÄŸünü söyledi. Olayda siviller dahil 15 kiÅŸinin yaralandığını aktaran sözcü, hastaneye kaldırılan bazı yaralananların durumunun ağır olduÄŸunu kaydetti. Sözcü, olayda polisin zırhlı araçları dahil çok sayıda aracın hasar gördüÄŸünü bildirerek, saldırıdan Taliban’ı sorumlu tuttu. Taliban ise henüz açıklama yapmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.