Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail okul bombaladı

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırıların 18. gününde Birleşmiş Milletler'e ait bir okulu bombaladı. Sivillerin sığındığı okulda en az 10 kişi hayatını kaybetti. Han Yunus, Beyt Hanun ve Şeyh Rıdvan'da da 64 Filistinli öldürüldü. Huza'ya giren İsrail askerleri ölen Filistinlilerin kaldırılmasına izin vermiyor.



 

Ä°srail savaÅŸ uçakları, BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in yardım kuruluÅŸu UNRWA'ya ait bir okulu bombaladı. En az 10 kiÅŸi hayatını kaybetti, yaralılar var. 

Okul, sivillerin sığındığı, Gazze'deki az sayıda güvenli noktadan biriydi. 

Bombardıman aralıksız sürüyor

Ä°srail ordusunun hedefindeki noktalardan biri de Åžeyh Rıdvan semtiydi. Sivil yerleÅŸim alanlarının bulunduÄŸu bölgeye atılan füzeler Filistinli ailelerin yaÅŸadığı iki apartmana isabet etti.

Han Yunus'taki Huza ve Abasan bölgeleri ile Beyt Hanan semtleri de iki gündür Ä°srail savaÅŸ uçakları tarafından bombalanıyor.

Huza semtine giren Ä°srail askerleri bombalamalarda ölen Filistinlilerin cesetlerinin kaldırılmasına izin vermiyor. Bölgedeki aileler evlerine hapsolmuÅŸ durumda. Hareket halindeki her ÅŸeye ateÅŸ ediliyor. Ambulanslar ve kurtarma ekipleri de sürekli bombalamalar devam ettiÄŸi için bölgeye giremiyor. 

Beyt Hananu ve Han Yunus semtlerinde yaralılar aileleri veya yakınları tarafından sırtlarda taşınarak en yakın hastaneye ulaştırılıyor.

Bombalamalar sonucu yıkılan binaların altında hala çok sayıda Filistinli var. 

Kassam Tugayları ise Gazze'nin doÄŸusundaki Tuffeh bölgesine sızarak sekiz askeri öldürdüklerini duyurdu.

Ä°srailli keskin niÅŸancılar 

Han Yunus bölgesinde bazı binaların çatılarına keskin niÅŸancılar yerleÅŸtiren Ä°srail ordusu sivillere ateÅŸ açıyor. 

7 Temmuz'dan bu yana devam saldırılarda ölenlerin sayısı 759'a ulaÅŸtı. Yaralı sayısı 5000'i geçti. 

Filistin SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref Kudra, Ä°srail ordusunun Gazze, Huza, Abasan, Beyt Lahiye ve Beni Suheyl bölgelerine gerçekleÅŸtirdiÄŸi son altı saat içindeki saldırılarında altısı çocuk 23 kiÅŸinin öldürüldüÄŸünü açıkladı. 

Uluslararası Kızılhaç ile üç defa koordinasyon kurduklarını buna raÄŸmen Huza'ya giremediklerini belirten EÅŸref Kudra, "Son kez bir saat önce koordinasyon kurduk. Bunun olmasına raÄŸmen ambulans ve saÄŸlık ekiplerimiz yoÄŸun ateÅŸ ve saldırılardan dolayı hâlâ Huza'ya giremiyor. Ä°srail iÅŸgal ordusu, yaklaÅŸmaya çalışan ambulanslara ateÅŸ açıyor. Ä°srail askerleri mahalleye giriÅŸ yollarını kapatıyor. Filistin Kızılayı'na ait ambulanslar birçok defa Ä°srail iÅŸgal ordusunun ateÅŸinin hedefi oldu" diye konuÅŸtu. 

Ä°srail topçu birliÄŸi, Han Yunus'un doÄŸusunda Karara ve Zenne bölgelerini de ağır toplarla bombalıyor.

Batı Åžeria'da Ramallah, Beyt Lehim, Kudüs ve Kalkilye'de Ä°srail ordusu ile Gazze saldırılarını protesto eden Filistinli gençlerin arasında çatışmalar baÅŸladı. Beyt Lehim'de bir Filistinli gerçek mermiyle vuruldu ağır yaralandı. Kalkilye'deki çatışmalarda da 12 Filistinli yaralandı. 

Üç Ä°srail askeri öldü

Ä°zzeddin Kassam Tugayları, gece yaÅŸanan çatışmalarda altı Ä°srail askerinin öldürüldüÄŸünü, çok sayıda askerin de yaralandığını açıkladı.

Ä°srail ordusu ise çatışmalarda üç askerinin daha öldüÄŸünü 32 askerinin yaralandığını duyurdu.

İsrail yaralı askerlerden bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Çatışmalarda ölen Ä°srail askeri sayısı 33'e yükseldi.

Ä°srail ordusu son iki gün içinde Åžecaiyye Mahallesi'nde 120 yeri bombaladı, Gazze'ye saldırının baÅŸladığından beri en az 3 bin ton bomba attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.