SDE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin, çözüm sürecine ilişkin Akit’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin artık bir hükümet politikası olmaktan çıktığını
Dolmabahçe'de merakla beklenen Akiller Toplantısı gerçekleşti. Çözüm sürecine yeni bir ivme kazandıracak buluşmada, sayıları 63'ten 54'e inen sanatçı ve aydınlar, barış projesi için
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar heyeti ile yaptığı toplantıya hükümet neredeyse tam kadro katıldı. Akil İnsanlar Heyeti'nden ise 52 ismin toplantıya katıldığı görüldü.
Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türklerine uyguladığı baskıcı politikalarıyla bilinen Çin yönetimi, 27 Uygur'u daha idam cezasına mahkum etti.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, güvenli bölgenin mülteci kampı gibi değil, askeri bölge olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi.
Hükümet iç güvenlik sisteminde reforma yöneldi. Kolluk güçleriyle ilgili düzenlemeyi raftan indirdi.
Nijerya'da hükümet ile Boko Haram örgütü arasında ateşkes ilan edildi.
Hükümet, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK), 2015 yılı programının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesine dair kararını onayladı.
Yahudi asıllı İngiliz milletvekili, hükümeti korkaklıkla suçladı.
Saddam Hüseyin'in İran'la savaştığı dönemden kalan kimyasal silah depolarının büyük bir kısmının IŞİD'in hüküm sürdüğü bölgede kaldığı iddia edildi. İddiaya göre, IŞİD'in
KCK, Kobani'yi bahane ederek gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yeni bir açıklama yaptı. KCK, hükümetin gündeme getirdiği yasal düzenlemeleri gerekçe göstererek yeniden sokakları yakıp
Hükümet inceledi 'Alman modeli'nde karar kıldı. Polis ve jandarmanın yetkisi artırılıyor. Eşkıyalar yakıp-yıkamadan gözaltına alınacak.
IŞİD ile YPG arasında Kobani'deki çatışmalar yüzünden 5 Ekim’de Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye gelen 198 kişilik bir grup, 9 gündür Suruç Spor Salonu’nda tutuluyor.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Abdullahiyan, hükümetlerin "terör yoluyla" devrilemeyeceğini söyledi.
Öcalan'ın kobani protestoları sırasında Selahattin Demirtaş'a gönderdiği mesajın tamamı bugün HDP grup toplantısında okundu. Öcalan mesajında, "Şehir olaylarının önünü almak için