Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran Hükümeti'ni Amerika Eğitmiş

Hasan Ruhani hükümetinin kabinesi en çok Amerikan eğitimli bakanı barındıran ülke olduğu ortaya çıktı.



Dünya siyaset arenasında, 1 Åžubat 1979 yılındaki Ä°ran devrimi ile dış politikasını deÄŸiÅŸtiren Ä°ran'ın tam anlamıyla Amerikan hayranı çıktığı ifade ediliyor.

Ä°ran CumhurbaÅŸkanlarının Ä°srail, ABD ve Ä°ngiltere'yi devrimin baÅŸ düÅŸmaları olarak gördüÄŸü düÅŸünülüyor. Ancak tarihler 2013'ü gösterdiÄŸinde Ä°ran'da deÄŸiÅŸim rüzgarı esti. Glosgow Üniversitesi'nde Hukuk eÄŸitimini tamamlayan Hasan Ruhani, Ä°ran'ın 7. CumhurbaÅŸkanı seçildi. Ä°ran'da deÄŸiÅŸim devÅŸirme CumhurbaÅŸkanı ile son bulmadı. Suudi Arabistanlı bir gazetecinin ortaya attığı bir iddia gündeme bomba gibi düÅŸtü.

Ä°ddiaya göre Hasan Ruhani'nin bakanlarının genelinin Amerika'da eÄŸitim almış olmasıydı. Suudi gazetecinin ortaya attığı iddiadan sonra dikkatleri üzerine çeken Ä°ran'ı yöneten bakanlar tepkileri de üstüne çekti. 

AMERİKAN EĞİTİMLİ BAKANLAR

Ä°ÅŸte Ä°ran'ın Amerika'da eÄŸitilen bakanları: Cevat Zarif "DışiÅŸleri Bakanı" San Francisco Üniversitesi ve, Denver Üniversitesi'nde Uluslararası Ä°liÅŸkiler üzerine lisans ve doktora yaptı. Muhammed Ali Necefi "EÄŸitim Bakanı" Massachusetts Institute of Technology, Mahmut Vaezi "Enfermasyon ve Ä°letiÅŸim Teknolojileri Bakanı" Sacremento Ünivesitesi, San Jose Üniversitesi'nde Elektronik mühendisliÄŸi Luisiana Devlet Üniversitesi Ä°ltetiÅŸim mühendisliÄŸi'nde doktora eÄŸitimini tamamladı. Muhammed Rıza Nimetzade "Maden ve Ticaret Bakanı" Çevre koruma eÄŸitimi' Kaliforniya Poliyteknik Üniversitesi, Çevre Koruma MühendisliÄŸi eÄŸitimi aldı. Ali Ekber Salihi "Atom Enerjisi Kurumu BaÅŸkanı" George Washington Üniversitesi'nde Makine MühendisliÄŸi bitirirken CumhurbaÅŸkanı Kurmay BaÅŸkanı Muhammed Nahavandian Ekonomi ve Siyaset Bilimi okudu.

Ä°NCANEWS

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.