Sosyal Medya

Güncel

Tezgâh büyük

Çözüm süreci sona doğru yaklaştıkça provokasyonlar hızla artıyor. Başbakan Davutoğlu ve hükümet üyeleri dün de halkla yurdun değişik bölgelerinde buluşarak “Tezgâh büyük, ihanet şebekeleri işbaşında... Bu oyunu bozacağız. Birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkalım, çıkacağız” mesajı verdiler.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, “Bütün milletimize bir kez daha haykırıyoruz ki o ÅŸehadet ÅŸerbetini içen kahramanlarımızın emanetini ebediyete kadar koruyacağız. Hainlere prim vermeyeceÄŸiz” dedi.
DavutoÄŸlu, KahramanmaraÅŸ’ta, sivil toplum kuruluÅŸları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Yüksekova’da bir uzman çavuÅŸ ve iki erin haince bir saldırıda ÅŸehit olduÄŸunu söyleyen DavutoÄŸlu, ÅŸehitlere Allah’tan rahmet diledi, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne taziyelerini iletti.

DavutoÄŸlu, “Bütün milletimize bir kez daha haykırıyoruz ki o ÅŸehadet ÅŸerbetini içen kahramanlarımızın emanetini ebediyete kadar koruyacağız” diye konuÅŸtu.

Bazı ÅŸehirlerin kendi isimlerini kendilerinin bulduÄŸunu, kendi destanlarını kendilerinin yazdığını söyleyen DavutoÄŸlu, KahramanmaraÅŸ isminin de tarihiyle, istiklal aÅŸkıyla kendi halkı tarafından tarihe yazıldığını kaydetti. DavutoÄŸlu, kendi kaderine sahip olmayanların kendi ÅŸehirlerine, kendi ÅŸehirlerine sahip olmayanların da istiklal ve vatanlarına sahip olamayacaklarını ifade ederek, “Herkes bunu bilsin ki, ÅŸehir ÅŸehir, mahalle mahalle bu vatanı sonuna kadar korumaya ahdetmiÅŸiz, and etmiÅŸiz. Onun için yine KahramanmaraÅŸlılar anlar, Kobani olayları bahane edilerek, ÅŸehirleri yakanların, gasp edenlerin, ÅŸehir ruhunu öldürmeye çalışanların nasıl büyük bir ihanet içinde olduÄŸunu yine KahramanmaraÅŸlılar anlar” diye konuÅŸtu.

Türkiye’nin son 12 yılda nereden nereye geldiÄŸini herkesin bildiÄŸini belirten DavutoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:
“IMF kapılarında çok küçük miktarlar için uzun müzakerelerin yapıldığı bir Türkiye’den geçen sene Mayıs ayında IMF dosyasını tümüyle kapatan bir Türkiye inÅŸa edildi. Ä°stanbul’un hemen yakınında, Adapazarı’nda olan bir depremde, ülkenin BaÅŸbakanın, deprem mahalline bir kaç gün gidemediÄŸi bir Türkiye’den, Van’da bundan 1 yıl önce deprem olduÄŸunda 1 yıl geçmeden 17 bin 894 konutu yapıp, Van’ı yeniden inÅŸa eden kudrette bir Türkiye geldi.

12 yıl önce, dış borç için çaba sarf eden ve ‘nereden birkaç milyon dolar kaynak bulabilirim’ diyen Türkiye’den bugün dünyanın en fazla yardım yapan ve dış yardımlarda en yüksek oranı tutturarak birinci olan bir Türkiye geldi. Kendisine derman olamayan bir Türkiye’den, Nuri Pakdil üstadın, ifadelerini ve atıflarını biraz daha geliÅŸtirerek, BaÄŸdat’a, Trablusgarb’a, Somali’ye, Myanmar’a, Haiti’ye, Filipinler’e, herhangi bir felakette hemen ulaÅŸabilen bir Türkiye geldi.

MüÅŸfik ve kudretli bir Türkiye geldi. Mahcup ve muhtaç Türkiye’den, müÅŸfik ve kudretli Türkiye’ye gelmemizin temel sırrı milletimizin devletiyle buluÅŸmasıdır. Derin milletin, kendi devlet felsefesini inÅŸa etmesinin adıdır AK Parti hareketi. Onun için her bir ÅŸehrimizin bizim ruhumuza hitap ettiÄŸi bir yönü var.”

AKDOÄžAN: ÇÖZÜM SÜRECÄ° KORKUSU BACAYI SARMIÅž

 BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, Yüksekova’da 3 askerin ÅŸehit edilmesine iliÅŸkin “Bu büyük bir alçaklık, korkaklıktır. Sivil giyimli, silahı olmayan insanların gidip kafasına kurÅŸun sıkmak, korkaklığın, alçaklığın en büyüÄŸüdür” dedi.

AkdoÄŸan, partisinin Adana Ä°l Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuÅŸmada, önceki gün yaÅŸanan olayda hayatını kaybeden Mehmetçiklere Allah’tan rahmet, ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diledi. PKK’da çözüm süreci korkusunun bacayı sardığına dikkati çeken AkdoÄŸan, “Örgüt panikatak geçiriyor. Hükümet son derece kararlı ve neticeye ulaÅŸacak diye ÅŸu anda provokatörler devreye girmiÅŸ durumda ve oyunu bozmaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki biz bu provokatörlere de onların ipini elinde tutanlara da sonuna kadar hesap sormasını çok iyi biliriz ve devlet bunları kimsenin yanına koymayacak. O MehmetçiÄŸi orada ÅŸehit edenlerden devlet bunun hesabını soracak” diye konuÅŸtu.

ÇÖZÜM SÜRECÄ°NDEN TAVÄ°Z YOK

Çözüm süreci var diye kamu güvenliÄŸinden, kamu düzeninden kesinlikle taviz verilmeyeceÄŸini ve çözüm süreci var diye onların hakaretlerine sessiz kalınmayacağına vurgu yapan AkdoÄŸan, “Çözüm süreci var diye yol kesmelere, adam kaçırmalara, makine yakmalara müsamaha gösterilmeyecek. Çözüm süreci var diye bunu suiistimal edenlerden de hesap soracağız. Devlet burada kararlıdır. En temel zemin güvenliÄŸin tesis edilmesidir” ifadelerini kullandı.

YAÅžANANLAR KÄ°MSEYÄ° KORKUTMASIN

Kamu düzeni ve güvenliÄŸini saÄŸlamak için ne gerekiyorsa onun yapılacağının altını çizen Yalçın AkdoÄŸan, “Bu yaÅŸananlar kimseyi korkutmasın, umudunu kırmasın, kimse özgüvenini kaybetmesin. Bölgede umutları yeÅŸerten, özgüveni geri getiren AK Parti iktidarıdır. Bunu kararlılıkla sürdüreceÄŸiz. Türkiye teröre, ÅŸiddete, teslim olacak ülke deÄŸildir. Åžu anda tüm mazlumların, maÄŸdurların umududur Türkiye. Bölgede büyük bir çalkantı var. Ä°ç savaÅŸ yaÅŸanan ülkeler var” diye konuÅŸtu.

ALA: ÅžEHRÄ°NÄ° ATEÅžE VERENDEN HAYIR GELMEZ
Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, “Komediye bakın, kendi ilini, ülkesini ateÅŸe verenler, yakıp yıkanlar, Kobani’yi kurtaracakmış. KardeÅŸim sen daha kendi ilini, ülkeni yakıp yıkıyorsun. Sen nereyi kurtarabilirsin bu akılla, sen nereye yardım edebilirsin” dedi.

Ala, Karesi AlışveriÅŸ Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Ä°l Danışma Meclisi Toplantısı’nda, AK Parti teÅŸkilatları ve anlayışının, bu hareketin karar vericilerinin, yılmadan yoluna devam edeceÄŸini belirterek, Türkiye’nin, bölgesinde, AB’de masaların başında, kalkınmış geliÅŸmiÅŸ ülke olarak, 77 milyonu arkasına alarak söz sahibi olacağını söyledi.
Bölgesindeki politikaları Türkiye’nin belirleyeceÄŸini dile getiren Ala, 77 milyonu zenginleÅŸtirip, kalkındıracaklarını, refah seviyesini yükselteceklerini, bu kararlılığı devam ettireceklerini anlattı. Kararlılıkla yola devam ettiklerini ve son olarak yol haritasının belirlendiÄŸini vurgulayan Ala, ÅŸöyle konuÅŸtu:
“Terör sorunu, ÅŸöyle ÅŸöyle çözülecek denildi. Bu arada 15 gün içinde mesele tekrar açıklandı, yoluna girecekken bu sefer Türkiye’nin 38 ilinde ÅŸiddet, vandallık, yakım yıkım oldu. Komediye bakın, kendi ilini, ülkesini ateÅŸe verenler, yakıp yıkanlar, Kobani’yi kurtaracakmış. KardeÅŸim sen daha kendi ilini, ülkeni yakıp yıkıyorsun. Sen nereyi kurtarabilirsin bu akılla, sen nereye yardım edebilirsin.”

Ala, zamanında Kuzey Irak’tan ve Bulgaristan’tan gelenlere de kucak açtıklarını belirterek, “Kendi esnafına molotof atacaksın, sonra Suriye’deki insanlara yardım ettiÄŸini iddia edeceksin. Bu iki kelimeyi yan yana getirip cümle kurmak bile abestir, anlamsızdır. Bunun akılla izahı yoktur. Kimin kimin oyuncağı olduÄŸunu bir kere daha deÅŸifre edip eskisi gibi 1990’lardaki gibi siyasi anlayışı temsil etmediÄŸimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Tedbirleri alarak kararlılıkla yola devam edeceklerini dile getiren Ala, “Eskilerin yaptığı gibi önümüze konan her engelde çark etmiyoruz. Ne ÅŸapkamızı alır gideriz ne çark ederiz. Çıkan engelleri bertaraf ederek ilerleriz. Molotof mu atıyorsun sen? O zaman molotof için yapmamız gereken düzenlemeyi Meclis’e götürüyoruz. Esnafımızın malını mülkünü mü ateÅŸe veriyorsun? Åžu anda gönderdik o paraları ödüyoruz. Sizden de bu vandallığı yapanlardan da fitil fitil alacağız. Onun yasasını da Meclis’e götürüyoruz. Ne yapanın yanına bırakıyoruz ne yapanın bizi engellemesine izin veriyoruz” ifadesini kullandı.

ÇELÄ°K: TÜRKÄ°YE BATAKLIÄžA ÇEKÄ°LMEK Ä°STENÄ°YOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Ey Türk kardeÅŸim, ey Kürt kardeÅŸim tezgah büyük. Çünkü çözüme doÄŸru giden sorunların ortadan kalkmaya doÄŸru hızla gidildiÄŸi bir noktada birilerinin sorunsuz bir Türkiye, sorunsuz coÄŸrafya arzusu yok” dedi. Çelik, bir restoranda düzenlenen AK Parti Kocaeli 72. Ä°l Danışma Meclisi’nde yaptığı konuÅŸmada, son bir buçuk yıl içinde Türkiye’de yaÅŸananlara bakıldığında Gezi olayları ve 17-25 Aralık operasyonlarıyla adeta seçime ve siyasete suikast niteliÄŸinde hadiseler meydana geldiÄŸini belirterek, son yaÅŸanan vandallıklarla birlikte bunlar karşısında AK Parti dışında hangi iktidar olursa olsun pılını pırtısını alıp gideceÄŸini kaydetti.
AK Parti iktidarının 12 yılda DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi’nde yaptığı yatırımlara deÄŸinen ve amaçlarının tarıma dayalı sanayinin yoÄŸunluk kazandığı bir Åžanlıurfa, Diyarbakır, Van oluÅŸturmak olduÄŸunu vurgulayan Çelik, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
“Ey Türk kardeÅŸim, ey Kürt kardeÅŸim tezgah büyük. Çünkü çözüme doÄŸru giden sorunların ortadan kalkmaya doÄŸru hızla gidildiÄŸi bir noktada birilerinin sorunsuz bir Türkiye, sorunsuz coÄŸrafya arzusu yok. ‘Hayır’ diyor, ‘oralar bataklığa dönüÅŸecek, buralarda sorun bitmeyecek, buralarda sıkıntılar devam edecek’ talebi var, onun için Türkiye’yi kaosa çekmek istiyorlar. Türkiye’yi oradaki savaÅŸ bataklığına çekmek istiyorlar. Biz de buradan söylüyoruz. Biz bu mahallenin delisi falan deÄŸiliz kardeÅŸim, aklı başında bir ülkeyiz, ne yaptığımızı biliyoruz, yolumuzu da kendimiz çizeriz, baÅŸkasının aklına ihtiyaç yok.”

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.