Batı Şeria’da İsrail yerleşim birimlerini ve İsrail’in inşa ettiği 'Utanç Duvarı'nı protesto eden Filistinli göstericilere İsrail askerleri müdahale etti.
Rakamlar Batı Yaka'daki insan hakları ihlallerinin boyutunu ortaya koyduğu gibi, 2014'ün ilk ayı olan Ocak'ta bu konuda ihlallerin had safhaya ulaştığını da gösteriyor.
Münih Güvenlik Konferansı'na Ukrayna, Suriye, İran ve casusluk skandalı gölgesindeki transatlantik ilişkiler damgasını vurdu. Konferans, Rusya ile Batı arasında çekişmeye sahne oldu.
BM soruşturması, Myanmar’ın batısında geçen hafta Budist bir çete tarafından saldırıya uğrayan köyde 40’tan fazla Müslümanın öldürüldüğünü ortaya koydu.
Özgür Suriye Ordusu başkent Şam'ın batısındaki Dareyya banliyösünde son bir haftada aralarında üst düzey komutanların da olduğu 70 kişiyi etkisiz hale getirdi.
Libya'nın başkenti Trablus'un güneybatısında güvenlik güçleri ile devrik lider Muammer Kaddafi yanlıları arasında çıkan silahlı çatışmada 4'ü asker 24 kişinin hayatını kaybetti.
Myanmar’ın batısında Budist çetelerin, Rohingya Müslümanlarına saldırdığı bildirildi.
Endonezya'nın batısında faaliyete geçen Sinabung Yanardağı'nda, patlamalar nedeniyle 25 binden fazla kişi tahliye edildi.
Cemaatteki hiyerarşik düzenin muntazam işlemesini sağlayan mutlak sadakat ve itaat kültürü Bâtınî-İsmâilî davet sistemindeki imam, hüccet, nakîb, gibi kategorileri hatırlatır. Organiz
Irak'ın batısındaki el-Enbar ilinin er-Ramadi kentinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 6 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.
Filistinliler, Batı Şeria'nın Nablus kentinde zeytin ağaçlarına zarar veren Yahudi yerleşimcileri İsrail askerlerine teslim etti.
Orta Doğu'da meydana gelen neredeyse hemen her olay petrol, doğal gaz gibi kaynakların fiyatlarını da etkilediği için 2014 yılında enerji kaynakları üzerinde söz sahibi ülkelerin bölgeye
Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye, "Batı Şeria'daki kardeşlerimizle barışmaya hazırız. 2014 Filistin için barış yılı olacak" dedi.
Çin'in batısındaki Ningşia Hui Özerk Bölgesi'ndeki bir camide çıkan izdiham sonucu 14 kişi hayatını kaybetti.
Lübnan'ın başkenti Beyrut'un batısında Ayn el-Mıreyse bölgesinde bomba yüklü araç infilak etti. İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü. Ölenler arasında eski Maliye Bakanı Muhammed Şata