Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖSO'den Esed'e büyük darbe

Özgür Suriye Ordusu başkent Şam'ın batısındaki Dareyya banliyösünde son bir haftada aralarında üst düzey komutanların da olduğu 70 kişiyi etkisiz hale getirdi.



Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), baÅŸkent Åžam'ın batısındaki Dareyya banliyösünde son bir haftada aralarında üst düzey komutanların da olduÄŸu 70 kiÅŸiyi etkisiz hale getirdiÄŸi bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, ÖSO'nun Åžam'ın Dareyya banliyösünde, Esed güçlerine karşı "Sabredenleri Müjdele" adı altında gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonda, rejimin kontrolündeki büyük bir alanının denetimini ele geçirdiÄŸi belirtildi.

ÖSO'nun bölgede rejim açısından stratejik öneme sahip birkaç noktanın kontrolünü de saÄŸladığı aktarılan açıklamada, "Dareyya'da aralarında Cumhuriyet Muhafızları'ndan üst düzey 7 rütbelinin de bulunduÄŸu 70 kiÅŸiyi öldürdüÄŸü" kaydedildi.

Öldürülenler arasında Ä°ran, Irak ve Lübnanlı Åžii milislerin de bulunduÄŸu belirtilen açıklamada, ÖSO'nun bölgede rejim güçleriyle girdiÄŸi çatışmalarda çok sayıda tank ile zırhlı aracı imha ettiÄŸi ve rejime ait silah depolarının bulunduÄŸu cephanelikleri de ele geçirdiÄŸi bildirildi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.