Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarına yönelik 'Zeytin Dalı Harekatı' adıyla başlattığı operasyonun ardından, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, 'Güvenli bölge için Türkiye ile birlikte çalışabiliriz' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Zeytin Dalı operasyonu için süre uyarısı yapan ABD'ye sert cevap verdi. Erdoğan ''Afrin operasyonu, Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Amer
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşmiş Mille
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye'nin Afrin harekatı konusunda yeni bir açıklama yaptı. Tillerson Türkiye'nin harekatı nedeniyle 'kaygılı' olduklarını söyledi.
İngiltere, Türkiye’nin kendi sınırlarının güvenliği konusundaki meşru çıkarını tanıdığını açıkladı. İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada "Türkiye’nin kendi sı
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İki isim, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı harekatını ele aldı. Gerçekleşen görüşme sonrası Ba
Muharrem İnce yeterli sayıda imzayla birlikte CHP'de genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
BM İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Lee, Muson mevsiminde durumun kötüşeleceğini belirterek, "Kamplarda toprak kayması olacaktır. Çok sayıda can kaybıyla karşılaşabiliriz." dedi.
Batı Şeria'nın güneyinde Beytüllahim'de onlarca Filistinli, ABD bayrağı yakarak Pence'in ziyaretini protesto etti
26. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’a göre operasyon başarıya ulaştığında Kürt Koridoru’nun Akdeniz’e uzanması ihtimali de kırılacak. Bu aynı zamanda psikolojik bir darbe!
Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Afrin operasyonunun başladığı gün Almanya gezisine çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağır dille eleştirdi.
ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, "Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var. Bu konuda Türkiye açık sözlüydü ve hava saldırısı konusunda bizi uyardılar.” dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Suriye'de ABD'nin tek taraflı eylemleri Türkiye'yi kızdırdı" diye konuştu.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, "Afrin'den çıkmak isteyen sivil insanların çıkışına PYD/YPG güçleri ve güney hattında da rejim izin vermiyor." dedi.