Sosyal Medya

Güncel

ABD delegasyonundan kritik Ankara ziyareti...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerinin ABD hükümet delegeleri ile birlikte “Afrin’deki durum dahil birçok ortak güvenlik konularını görüşmek üzere” Ankara’ya geldiği öğrenildi.



AA muhabirine açıklama yapan Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, üst düzey Savunma Bakanlığı yetkililerinin “Türkiye-Suriye sınırında söz konusu olan tansiyonu düşürmek üzere” Türk mevkidaÅŸları ile görüştüklerini kaydetti.

Binbaşı Galloway, “Åžu anda Savunma Bakanlığı yetkilileri Afrin’deki durum dahil birçok ortak güvenlik konularını görüşmek üzere ABD hükümet delegasyonu ile birlikte Ankara’dalar.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Galloway şu ifadeleri kullandı:

YAKIN ÇALIŞIYORUZ

“Türkiye’nin meÅŸru güvenlik kaygılarını ciddiye alıyoruz.NATO Müttefikimiz ve DEAÅž ile diÄŸer terör örgütleri ile mücadele ortağımız Türkiye ile birlikte çalışmaya baÄŸlıyız. ABD tarafından da yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK’nın Türkiye’nin güvenliÄŸini tehdit etmesi konusunda Türkiye ile zaten yakın çalışıyoruz.”

PKK'NIN TÜRKİYE'YE SALDIRILARINI KABUL ETMEYECEĞİZ

TSK’nın Afrin’de PYD/PKK unsurlarına karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu konusunda kaygılı olduklarını ve taraflara DEAÅž’a odaklanması çaÄŸrısında bulunan Galloway “PKK’nın müttefikimiz Türkiye’ye karşı saldırılarını kabul etmeyeceÄŸiz.” ifadelerine yer verdi.

Afrin’deki PYD/PKK unsurlarının DEAÅž karşıtı koalisyonun ortakları olmadığına dikkat çeken Galloway Türkiye’nin Afrin operasyonunun dikkatleri DEAÅž ile mücadeleden alıkoyacağı ve “sivil kayıpları ile mülteci akınına” neden olabileceÄŸi konusunda kaygılandıklarını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.