Devletten daha önce, devletten daha önemli, devleti de düzeltecek bir şey var. O da iyi, doğru, güzel insanlar inşâ etmektir.
Türkiye, Malezya ve Pakistan işbirliği İslam dünyasında bir model oluşturabilme kapasitesine sahip olmasının yanı sıra sürdürülebilirliği sağlamaya yönelik dinamiklere de sahip.
Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı kullanılması için Venezuela'ya gönderdiği tıbbi malzemeleri taşıyan uçak Karakas'a ulaştı.
Taha Kılınç / Yenişafak
İsmail Kılıçarslan / Yenişafak
Tunus'ta zorlu müzakerelerle kurulan koalisyon hükümeti beş ay geçmeden siyasi ayrışmalar ve Başbakan İlyas el-Fahfah hakkındaki yolsuzluk iddialarının ardından düştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından Ayasofya, Libya, Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.
"Bugün Türkiye'de Müslümanım diyenlerin karşı karşıya olduğu en büyük meydan okuma nedir” sorusuna vereceğimiz cevap bu ülkede işgal ettiğimiz yerin de tanımını verir.
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, İnfaz Yasası'nın "şekil yönünden" iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.
Al Jazeera Araştırma Merkezi Arap Dünyası Araştırmaları Bölümü Direktörü El-Havvas Takıyye, "Türkiye; Mısır, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Akdeniz'in doğusu
Bir medeniyetin tarih ve medeniyet perspektifinde yok iseniz vicdanında da karşılık bulamazsınız.
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin Azerbaycan ordusuna yeni sistemler kazandıracağını belirterek, "Mevcut sistemlerin de modernizasyonu, bakım onarım ve eğitim faaliyetleri ko
Dini birincil maksat kılan her dindarlık, teşhirci dindarlık tipinden farklıdır; zira dinin ruhu olarak adlandırılan “ihlas” prensibine bir şekilde sahip olması mümkündür. Teşhirci d
Son haftaların, son ayların değil, son 100 yılın en önemli kararlarından birisi, belki de ‘Ayasofya’ konusunda alınan karardır.
Ayasofya Camii'nde 24 Temmuz programı belli oldu. Cami içinde 500 kişiyle, meydanda ise toplu namaz kılınacak. İlk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak.