Sosyal Medya

Güncel

Eren Bülbül'ün şehadetinin üçüncü yıldönümü

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül, ölümünün üçüncü yılında anılıyor.



AyÅŸe ve Hasan Bülbül çiftinin çocuÄŸu olarak 1 Ocak 2002 yılında dünyaya gelen Eren Bülbül, Maçka ilçesine baÄŸlı Köprüyanı Mahallesi'ndeki tek katlı evde büyüdü.

Köprüyanı Ä°lkokulu ve Çatak Ä°lköÄŸretim Okulu'ndaki eÄŸitiminin ardından, Maçka Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi'ne devam eden Bülbül, 2016 yılında babasını kaybetti.

Çevresinde Trabzonspor'a olan tutkusuyla tanınan Bülbül, okuldan geri kalan zamanlarda yevmiye usulüyle bahçe iÅŸlerinde çalışarak ailesinin geçimine katkı saÄŸlamaya çalıştı.

Kısa süren hayat yolculuÄŸu boyunca annesi ve 12 kardeÅŸi ile ekonomik zorluklarla mücadele eden Bülbül, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, 11 AÄŸustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla saÄŸlanan sıcak temas sırasında yaralandı.

Bülbül, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Bülbül'ün cenazesi, 12 AÄŸustos 2017'de Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Maçka Merkez Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında topraÄŸa verildi.

Aynı çatışmada, iki çocuk babası Jandarma Astsubay BaÅŸçavuÅŸ Ferhat Gedik de ÅŸehit oldu.

"İyi ki varsın Eren..."

Eren Bülbül'ün ölümünden bir süre önce sosyal medya hesabından paylaÅŸtığı fotoÄŸraflar ve sözler dikkati çekti.

Küçük yaşında odun taşırken görüntülendiÄŸi fotoÄŸrafı ile "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" sözü adeta hafızalara kazındı.

Sevenleri, "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımına, "Ä°yi ki varsın Eren" sözleriyle karşılık verdi.

Eren'in adı Trabzon'da okul, cami, kütüphane ve tünelin yanı sıra farklı mekanlarda da yaÅŸatılıyor.

Åžehit Eren Bülbül'ün adı, o dönem eÄŸitimini sürdürdüÄŸü Maçka Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi'ne de verilerek, Maçka Åžehit Eren Bülbül Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi olarak deÄŸiÅŸtirildi.

Maçka Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yaptırılan camiye de "Eren Bülbül Cami" adı verildi.

Yine ilçe yolu güzergahındaki bir tünele "Eren Bülbül" adı verilirken, ilçeye baÄŸlı BaÅŸar Mahallesi'ndeki ilkokulda "Åžehit Eren Bülbül" adına kütüphane ile Bekçiler mevkisinde de hatıra ormanı oluÅŸturuldu.

Trabzon merkezde de stadyumda, okullarda, üniversitelerde, cadde ve sokaklarda çeÅŸitli ÅŸekillerde adı yaÅŸatılan Bülbül anısına voleybol, futbol ve wushu turnuvaları düzenlendi.

Türk Hava Yollarının (THY) filosuna katılan ilk B787-9 (Dreamliner) tipi, Åžehit Eren Bülbül'ün anısına "Maçka" ismi verilen rüya uçağın ilk seferi de 8 Temmuz 2019'da Trabzon'a gerçekleÅŸtirildi.

Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Selçuk Bayraktar, geçen yıl haziran ayında sosyal medya hesabı Twitter'da, eÄŸitimde kullandıkları Bayraktar TB2 SÄ°HA'lardan birine Eren'in adını verdiklerini duyurdu.

Türkiye'nin dışında Bülbül'ün adına Somali'de de "Eren Bülbül Yetimhanesi" açıldı.

YeÄŸeninin yanı sıra çok sayıda çocuÄŸa adı verilen Åžehit Eren Bülbül'ün "kara lastik"leri de Bolu'nun Gerede ilçesindeki YaÅŸayan Ayakkabı Müzesi'nde sergileniyor.

Öte yandan, Bülbül'ün ÅŸehit edildiÄŸi olayın meydana geldiÄŸi yerin yakınındaki Türk bayraklarıyla süslenmiÅŸ kabri ziyaretçisiz kalmıyor.

Burada dua eden bazı ziyaretçilerin mezara çiçeklerin yanı sıra çeÅŸitli spor kulüplerine ait atkılar ile tespih gibi benzeri eÅŸyaları bıraktığı görülüyor.

Eren Bülbül'ün kanı yerde kalmadı

Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay BaÅŸçavuÅŸ Ferhat Gedik'in ÅŸehit edildiÄŸi saldırının faili "Zeynel" kod adlı terörist Mehmet Yakışır, güvenlik güçleri tarafından 15 Temmuz 2018'de GümüÅŸhane'nin Kürtün ilçesinde gerçekleÅŸtirilen operasyonda ölü ele geçirildi.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde kırmızı kategoride yer alan Yakışır'ın, PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu olduÄŸu bildirilmiÅŸti.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eren Bülbül, ÅŸimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleÅŸler cehennemde, sen cennettesin. Kahraman jandarmamızı kutluyorum. PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu 'Zeynel' kod adlı (kırmızı liste) Mehmet Yakışır ve 'Rodi' kod adlı Levent Dayan öldürüldü." ifadelerini kullanmıştı.

Giresun'un Güce ilçesi kırsalında 31 Mayıs 2018'de gerçekleÅŸtirilen operasyonda ise gri kategorideki "SoreÅŸ" kod adlı Barış CoÅŸkun ve "Berhudan" kod adlı Bedrettin Çeliker öldürüldü. Bu teröristlerin de Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik'in ÅŸehit edildiÄŸi saldırıyı gerçekleÅŸtiren grupta yer aldıkları belirlenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.