İngiltere polisi, düzenlediği çocuk pornografisiyle mücadele operasyonu kapsamında 660 şüpheliyi gözaltına aldı.
Kuşatma altındaki Gazze'de 223 ölü, 1670 yaralı olduğunu bildirdi.
Filistin Başbakanı Rami Hamdallah İsrail’in Gazze’de 6. gününe giren saldırıları için soykırım ifadesini kullandı. Filistin Devlet Başkanı Abbas da BM’den Filistin topraklarının ‘u
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı altıncı gününde. Yoğun hava bombardımanından dolayı evlerin güvenli korunaklar olmaktan tamamen çıktığı Gazze'de insanlar okullara sığınıy
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Irak güvenlik güçleri ve rejim yanlısı silahlı grupların 9 Haziran’dan bu yana altı farklı kentte sekizi 18 yaşından küçük en az 255 Sünni tutukluyu
İsrail'in bombardımanı altındaki Gazze'ye 1 milyon dolarlık gıda ve acil yardım malzemesi daha gönderiliyor. Başbakan Erdoğan da Gazze için diplomasi trafiğini hızlandırdı.
Irak Petrol Bakanlığı, peşmerge birliklerinin Kerkük eyaletindeki Beyhasan ve Kerkük petrol sahalarındaki kuyulara el koyduğunu duyurdu, Kürt kaynaklar da bu bölgedeki petrol sahalarını 't
Türkiye’nin mayıs ayında cari açığı 3.4 milyar dolar oldu. Ekonomistler cari açığın 3.8 milyar dolar olmasını bekliyordu. Yıllık cari açık ise 52 milyar dolara geriledi.
Dünya Bankası'nın raporuna göre Sahraaltı Afrikası'nda 2030'a kadar sıcaklık 1,5 derece artacak. Bu 10 milyon çocuğun daha yetersiz beslenmesine neden olabilecek.
Mardin'de, PKK’ya katılmak üzere kırsal alana götürülen 18 yaşından küçük 3 kişinin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.
Dicle nehri üzerine kurulan Ilısu Barajı antik bir kentin sonu olacak. Hasankeyf yaklaşık bir yıl sonra sular altına gömülecek.
Türkiye’de sanayi üretimi son altı ayın en düşüğünde. Üretim mayısta bir önceki aya göre yüzde 1 gerilerken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı.
Myanmar'daki Rohingya Müslümanları zor şartlar altında yaşıyor.
Altı NATO ülkesi işbirliğini geliştirmek amaçlı tatbikat başlattı. Aynı zamanda Rusya da kendi filosunu yine tatbikat için Karadeniz’e indirdi.
Türkiye’de 1990’lı yıllarda dört bine yakın köy boşaltıldı, iki milyonu aşkın kişi göç etmek zorunda kaldı. Son yıllarda geri dönüşler hızlandı ancak halen istenilen düzeyde de