Sosyal Medya

YaÅŸam

22 ilde 'Cemaat' operasyonu

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi tarafından 22 ilde yürütülen operasyonda çoğu rütbeli 40 polis gözaltına alındı. Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu belirtilen polislere casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik gibi suçlamalar yöneltiliyor.



Operasyon talimatı Terör ve Örgütlü Suçlar SoruÅŸturma Bürosu tarafından verildi. Talimat üzerine Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı ekipler gece 02.00 sularında bazı polislerin adreslerine baskın düzenledi.

Operasyon Ä°stanbul merkezli 22 ilde baÅŸlatıldı. Bu illerin arasında Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Åžanlıurfa, Van, Zonguldak, Malatya ve Mardin var. 

Operasyonda, saat 05.00 itibarıyla 40 polis gözaltında. Bunların çoÄŸunluÄŸu rütbeli polisler. Aralarında emniyet müdürü rütbesinde bulunanlar da var. 

Eski Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürü Ömer Köse ile aynı ÅŸubede Büro Amiri Kazım Aksoy gözaltına alınanlar arasında. Emniyet Amiri Gaffur Ataç'ın da gözaltına alındığı öÄŸrenildi.

Operasyon özellikle polislerin oturduÄŸu Halkalı bölgesinde yoÄŸunlaÅŸtırıldı. 

Ä°stanbul'da gözaltına alınan ve aralarında resmi kıyafetli bir polisin de bulunduÄŸu ÅŸüpheliler, saat 03.30'dan itibaren Haseki EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne getirilerek saÄŸlık kontrolünden geçirildi.

Åžüphelileri saÄŸlık kontrolüne getiren sivil polis memurlarının üzerinde Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü yelekleri olduÄŸu görüldü.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin tamamının 2010-2013 döneminde Selam Tevhid örgütü soruÅŸturmasında görev aldığı belirtildi. 

Polislere, "Casusluk", "Usulsüz dinleme", "Resmi belgede sahtecilik", "Suç uydurma", "Özel hayatın gizliliÄŸini ihlal", "Konut dokunulmazlığını ihlal", "SoruÅŸturmanın gizliliÄŸini ihlal" ve "Delil üretmek" suçlamaları yöneltiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.