Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'de 223 ölü, 1670 yaralı

Kuşatma altındaki Gazze'de 223 ölü, 1670 yaralı olduğunu bildirdi.



Ä°srail'in, yıllardır askeri kuÅŸatma altında tuttuÄŸu Gazze'ye saldırılarında, aralarında çok sayıda çocuk ile kadının bulunduÄŸu sivil ölü sayısı artıyor.

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti SaÄŸlık Bakanlığı sözcüsü EÅŸref el-Kudra, Ä°srail savaÅŸ uçaklarının akÅŸam saatlerinde Gazze kentine düzenlediÄŸi hava saldırısında 1 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, 5 kiÅŸinin yaralandığını söyledi. Dünkü saldırılarda yaralanan 2 Filistinlinin hayatını kaybettiÄŸini ifade eden Kudra, Ä°srail'in Gazze Åžeridi'nin çeÅŸitli bölgelerine düzenlediÄŸi yaklaşık 20 hava saldırısında ise 30 kiÅŸinin yaralandığını dile getirdi.

Kudra, son saldırılarla Ä°srail'in Gazze'ye operasyon baÅŸlattığı 7 Temmuz'dan bu yana yaÅŸamını yitiren Filistinlilerin sayısının 223'e, yaralananların ise bin 670'e çıktığını bildirdi

Dünyanın sessiz kaldığı Gazze’de katliam sürüyor. Ä°srail'in Gazze Åžeridi'ne baÅŸlattığı kanlı operasyonların onuncu gününü geride bıraktı. TRT Haber ekibi dünyanın ses çıkarmadığı Gazze'de, yaÅŸanan geliÅŸmeleri yerinde takip ediyor ve olayları sıcağı sıcağına aktarıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.