Sosyal Medya

Coğrafyamız

'İsrail casusları okullara sızıyor'

Gazze merkezli haber sitesi The Palestine Telegraph, Gazze’deki BM okullarına roket yerleştirdiği tespit edilen 3 İsrail casusunun gözaltına alındığını duyurdu.



Haber sitesi Gazze’deki bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde, daha önce iki okula roket yerleÅŸtirilmesiyle ilgili takibe alınan üç kiÅŸinin üçüncü bir okula da roket yerleÅŸtirmeye çalışırken gözaltına alındığını belirtti.

Site, konuyla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldığını da öne sürdü.

Haberdeki iddiaya göre, gözaltına alınanlardan biri bu eylem için Ä°srail istihbarat kuruluÅŸu Åžin Bet tarafından eÄŸitildiÄŸini itiraf etti.

Sitedeki habere göre, roketlerin BirleÅŸmiÅŸ Milletler Mültecilere Yardım KuruluÅŸu’na baÄŸlı (UNRWA) okullarda bulundu.

Saldırılar sürüyor

Gazze'de 8 Temmuz'da baÅŸlayan Ä°srail saldırılarında ÅŸimdiye kadar 718 kiÅŸi öldü, 4563 kiÅŸi yaralandı.

Ä°srail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısı ve bombardıman devam ediyor.

Ä°srail ordusu kısmi bir ÅŸekilde Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un Huza bölgesine giriyor. Ordu birlikleri Huza'daki binaların tepesine keskin niÅŸancılar yerleÅŸtiriyor.

Han Yunus'taki Huza bölgesi gece boyu Ä°srail savaÅŸ uçakları tarafından bombalanmıştı. Bombalama ve top ateÅŸi gündüz de devam etti. ÖÄŸleden sonra kısmi biçimde Huza'ya giren Ä°srail ordusu bölgedeki binaların çatılarına keskin niÅŸancılar yerleÅŸtirdi.

Al Jazeera'nin Gazze muhabiri Vail Dahduh, Huza bölgesinde çok sayıda ölü ve yaralı olduÄŸu bilgisi aldıklarını, ancak sivillerin açık biçimde hedef alınmasından dolayı kimsenin bölgeye giremediÄŸini söylemiÅŸti. Dahduh, Ä°srail ordusuna baÄŸlı insansız hava araçlarının da bölgeyi havadan bombaladığını aktardı.

Gece saatlerinde açıklama yapan Filistin Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, Ä°srail ordu birliklerinin Han Yunus'un Huza bölgesinde rastgele top atışı gerçekleÅŸtirdiÄŸini duyurmuÅŸtu. Bakanlık, Ä°srail topçularının ağır bombardıman yaptığını belirterek, “Huza'da Åžecaiyye'de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. Bu gece Huza katliamına ÅŸahit olabiliriz” açıklaması yaptı.

Hamas da gece saatlerinde Ä°srail ordusunun Han Yunus'un Huza ve Abasan bölgelerinde katliam yaptığını açıklamıştı.

Yine hastane hedef alındı

Ä°srail ordusu, Han Yunus'un doÄŸusunda Abasan bölgesini de yoÄŸun bombardıman altında tuttu. Bölgedeki Cezayir Hastanesi bombalanan yerler arasında. Hastane saldırının ardından boÅŸaltıldı.

Abasan ve Huza bölgelerindeki yaralılara ulaÅŸmak isteyen bir ambulans da Ä°srail ordusu tarafından vuruldu.

Gazze'deki uluslararası insan hakları kuruluÅŸları ambulansların Huza'ya ulaÅŸabilmesi için çaÄŸrı yaptı. Karadan Huza'ya girilmesi üzerine bölgedeki insani durumun daha da kötüleÅŸmesi bekleniyor.

Gazze'de 8 Temmuz'da baÅŸlayan Ä°srail saldırılarında ÅŸimdiye kadar 732 kiÅŸi öldü, 4563 kiÅŸi yaralandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.