ABD Ulusal Bilim Derneği'nin (NSF) yaptığı araştırma, Amerikan halkının bilimin en temel sorularına cevap vermekte zorlandığını ortaya koydu. Ankete katılan ABD'lilerin yüzde 25'i, dün
Microsoft' un 15 ayda 200 milyon Windows 8 işletim sistemi sattı. Windows 7 ise 12 ayda 240 milyon satmıştı.
Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail Başbakanı'nın kendisine yönelttiği ‘İsrail’i mültecilerle boğmak istiyor’ suçlamasını reddetti. Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkını
Muammer Kaddafi'nin 42 yıllık iktidarına son veren 17 Şubat devriminin 3'üncü yıldönümü, siyasi kriz ve istikrarsızlık ortamında kutlandı.
Pakistan,Taliban ile barış görüşmelerine son verdiğini açıkladı. Karar, Taliban’ın Haziran 2010’dan bu yana rehin tuttuğu 23 Pakistan askerini öldürdüğünü açıklaması üzerine al�
Salı günü başlayacak nükleer müzakerelerden önce konuşan İran'ın dini lideri Hameney, müzakerelere karşı çıkmadığını ancak bu konuda iyimser de olmadığını söyledi.
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Yüksek Askeri Konseyi, Genelkurmay Başkanı Selim İdris'i görevden alıp, yerine Tuğgeneral Abdulilah Beşir'i atadığını duyurdu.
Başkent Bağdat’ın farklı noktalarında meydana gelen patlamalarda toplam 24 kişi öldü, onlarca yaralı var.
Gazze’deki Hamas yönetimi, gelecekte kurulacak Filistin Devleti’nde herhangi bir uluslararası askeri gücü kabul etmeyeceklerini söyledi.
Fransa ve İngiltere, Cenevre görüşmelerinin ikinci turundan da netice alınamamasından Beşşar Esed yönetimini sorumlu tuttu.
Özbekistan hükümeti, Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un kızı Gülnara Kerimova’nın yöneticisi olduğu kuruluşların bulunduğu binaya el koydu. Kerimova mahkeme kararından haberi olmadığı
Başkent Tokyo ve ülkenin doğusundaki diğer kentleri felç eden kar 12 kişinin ölümüne neden oldu. Binlerce kişi elektriksiz kalırken hava ve kara trafiğinde aksamalar yaşandı.
6 AÄŸustos 1990― Yemen, Körfez Savaşı döneminde BM Güvenlik KonseyiÂ’nde Saddam HüseyinÂ’e karşı askeri harekât yetkisi veren kararın oylanmasında çekimser kaldı. Bu Irak yanlısı
Sünni yönetim karşıtı gösterilerin sürdüğü Bahreyn'de, Başkent Manama’nın yakınlarında Şiilerin yaşadığı Deyr köyünde polisleri hedef alan saldırıda bir polis öldü, biri de y
Almatı'da hükümet karşıtı eylemciler devalüasyon sonrası fiyatların artmasına yönelik protesto düzenledi. Polis gruba müdahale etti, onlarca kişi gözaltına alındı.