Siyasi analistler Hamas'ın askeri sahayı diğer gruplara bıraktığı ifade ediyor.
Kamplarda kalmak istemeyen birçok Suriyeli, parasızlık nedeniyle sokaklarda, parklarda yaşamak zorunda kalıyor. Ancak Suriyelilerin ihtiyaçları için örgütlenen bazı kuruluşlar uyarıyor: "
Rusya'nın Avrupa ürünlerine ithalat yasağı getirildiğini açıklamasının ardından NATO Ukrayna'ya destek sözü verdi.
Almanya, Fransa ve İngiltere, Avrupa Birliği'nin Gazze'deki Refah sınır kapısının kontrolünü üstlenmesini önerdi.
Rusya ve Avrupa Birliği arasındaki restleşme sertleşiyor. Moskova, Avrupa ülkelerinin yeni ekonomik yaptırımlarına karşı Avrupa ürünlerine ithalat yasağı getirdi.
Avrupa Komisyonu başkanlığını devralmaya hazırlanan Jean-Claude Juncker, Atina'nın reform çabalarını övdü ancak tasarrufa devam edilmesi gerektiğini söyledi.
Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC) Genel Sekreter Yardımcısı Kays Abdulkerim, "direniş gruplarının silahsızlandırılması" yönündeki talepleri kabul etmeyeceklerini belirtti.
Azerbaycan ile Ermeni askerleri Dağlık Karabağ sınır bölgesinde çatışıyor. Al Jazeera'ye konuşan Kafkasya uzmanı Demir'e göre yaşanan son çatışma biriken sorunlardan kaynaklı. Demir,
Lübnan Ordu Komutanı General Jean Kahveci, Arsal kasabasındaki silahlı gruplarla 24 saat ateşkes yapmayı kabul etti.
Musul'un Mahmur ilçesinde peşmerge ile IŞİD mensupları arasında çatışma çıktı, peşmerge yeni bir IŞİD saldırısına bölgedeki hendekleri genişletme çalışması başlattı.
İslam Konferansı Gençlik Forumu’nun twitter üzerinden başlattığı “İsrailli akranıma mektup” kampanyası dünya trend listesinde 4. sıraya kadar yükseldi
IŞİD ve ona bağlı silahlı grupların Musul’un Sincar ilçesini ve Irak'ın en büyük barajını ele geçirmesinin ardından şiddetli çatışmalar sürerken, yaklaşık 500 peşmerge Suriye'ye
Lübnan Ordu Komutanı Kahveci, Arsal'da ordu kuvvetleri ve silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalarda 10 askerin öldüğünü söyledi.
Emniyet içindeki paralel yapılanmanın, polislere para ödülü verilmesini düzenleyen taltif sistemini sabote ederek, ödüllerin tamamına yakınını yapıya mensup Emniyet müdürlerine aktard�
Aralarında Noam Chomsky ve Slavoj Zizek'in de bulunduğu bin 439 entelektüel, İsrailli akademisyenlere hitaben açık bir mektup yayımladı: "İnsanlar ölüyor, ne için? Fetih-Hamas birlik hük�