Sosyal Medya

YaÅŸam

Gül AKP'ye dönüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın mensuplarına verdiği veda resepsiyonunda “Cumhurbaşkanlığı bittikten sonra şüphesiz ki partime döneceğim bu doğal olan şeydir” dedi. Gül bu açıklamaları AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısı devam ederken yaptı. Gül kendisinin Başbakanlığına karşı çıkanlarla ilgili soruya ise “O konulara girmem, muhakkak ki benim de kendi fikirlerim vardır” yanıtını verdi.



Cumhurbakanı Abdullah Gül Çankaya KöÅŸkü’nde basın mensupları ile veda resepsiyonunda bir araya geldi. Sözlerine 12’nci CumhurbaÅŸkanı seçilen Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı kutlayarak baÅŸlayan Gül gazetecilerin sorusunu beklemeden 28 AÄŸustos’ta görevi devrettikten sonra AK Parti’ye döneceÄŸini açıkladı:

“CumhurbaÅŸkanı olduÄŸum süre içinde Anayasa’nın bana verdiÄŸi sorumluluk çerçevesi içinde siyasi kimliÄŸimi doÄŸrusu kenarda tuttum. Bütün partilere eÅŸit olmaya çalıştım, bütün milleti kucaklayama çalıştım, buranın kapısını da herkese açtım. Tabii ki fiili olarak aslında CumhurbaÅŸkanlığı  bitmiÅŸtir. Bu ayın sonunda 28’inde devir teslim teslim töreni yapılana kadar resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanıyım. CumhurbaÅŸkanlığı bittikten sonra ÅŸüphesiz ki partime döneceÄŸim, doÄŸal olan ÅŸeydir. Ä°nanıyorum ki Türkiye çok güçlü bir ÅŸekilde yoluna devam edecektir.”

Gül bu açıklamayı yaparken AK Parti’de kongre tarihinin görüÅŸüldüÄŸü Merkez Karar ve Yürütme Kurulu toplantısı devam ediyordu ve kongre tarihi henüz belli deÄŸildi. Parti dönme kararını açıklayan Gül’e "Kongre'de aday olacak mısınız?" sorusu da yöneltildi:

“CumhurbaÅŸkanlığı sıfatım devam ediyor, dolayısıyla devam ederken burada kesmek isterim ben. En doÄŸal ve tabi olan ÅŸeyi söyledim Gerçekten elimden geldiÄŸi kadar milletimize devletimize hizmet ettim. Bundan sonra da cumhurbaÅŸkanlığı görevini yapmış insanlar bu hizmetlerini  çeÅŸitli safhalarda sürerler.”

Kongrenin 28 AÄŸustos’tan, yani görevi devretmeden önce toplanması durumunda ne yapacağının sorulması üzerine ise Gül “Benim söyleyeceÄŸim bu kadar. Israr etmeyin, bundan sonra söyleyeceÄŸim ÅŸeyler  bu sıfatı taşıyan kiÅŸi olarak bu zamana kadar dikkat ettiÄŸim ÅŸeye pek yakışmaz” dedi.

‘ GeleceÄŸe bakarım’

Gül'e görev süresi boyunca kendisine eleÅŸtirler yöneltildiÄŸi hatırlatıldı, "7 yıl nasıl geçti?" diye soruldu. Gül bu soruya, “Artılarıyla eksileriyle bu yedi yıl geçti, yedi yıl içinde çok ÅŸey oldu. Nasıl seçildiÄŸimi biliyorsunuz. GeçmiÅŸle çok uÄŸraÅŸmam hep geleceÄŸe bakarım” karşılığını verdi. "Kırıldıklarınız oldu mu?" denmesi üzerine ise Gül “ Åžüphesiz ki, ben doÄŸrusu sabırla problemlerin aşılması  yönünde davrandım, nelerin olduÄŸunu hep hatırlarsınız. Hayrünisa Hanım CumhurbaÅŸkanı eÅŸi olduÄŸunu Çankaya’dan önce Türkiye dışında anladı. Bu kadar söylemek isterim” dedi. 

‘ Benim de kendi fikirlerim var’

Gül kendisinin 7 yıl önce CumhurbaÅŸkanı seçilmesine karşı çıkanların ve kampanya yürütenlerin bile bugün farklı bir noktaya geldiÄŸini belirtti. Bunun üzerine CumhurbaÅŸkanı Gül’e “ Åžimdi de Abdullah Gül baÅŸbakan olmasın diyen kampanyalar var”  hatırlatması yapıldı: 

köşk veda muhabir article
Fotoğraf: Anadolu Ajansı
CumhurbaÅŸkanı Gül KöÅŸk muhabirleriyle hatıra fotoÄŸrafı da çektirdi.

“Onlar ayrı konular onlara girmek istemem, bunların hepsi ,herkes konuÅŸur, tartışır. Muhakkak ki benim de kendi fikirlerim vardır, onları konuÅŸacak arkadaÅŸlarım ile konuÅŸurum.”

Basına vedayı öne çekti

Çankaya KöÅŸkü’nde basın mensuplarına verilen veda resepsiyonunun 15 AÄŸustos’ta düzenleneceÄŸi duyurulmuÅŸtu. Ancak bu resepsiyon 11 AÄŸustos’a alındı. Resepsiyonun öne çekilerek AK Parti MKYK toplantısının yapılacağı güne alınması, "Gül seçimin ardından mesajlarını hemen verecek" ÅŸeklinde yorumlandı. Abdullah Gül ise yaptığı açıklamada milletvekilleri ve devlet erkanının davetli olduÄŸu diÄŸer resepsiyonları hatırlatarak “ Sizler sormak isteyeceksiniz , baÅŸkaları da olacak. Dolayısıyla o kalabalıkta, o ayaküstü bu zor olacak. Misafirlerimle  son defa burada meÅŸgul olmak istiyorum. Daha önce rahat konuÅŸayım istedim” dedi.

Gül daha sonra resepsiyona katılan gazeteciler ve CumhurbaÅŸkanlığı basın bürosunda çalışan görevlilerle hatıra fotoÄŸrafı çektirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.