Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna sınırına 45 bin asker

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamaya göre Rusya, sınırda ağır silahlandırılmış 45 bin askerini görevlendirdi. Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso, Rusya Devlet Başkanı Putin’i telefonla arayarak herhangi bir askeri müdahale yapılmaması konusunda uyardı.



Ukrayna ordusunun sözcüsü Andriy Lysenko, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın 45 bin askerini Ukrayna sınırına taşıdığını söyledi. 

Görevlendirmenin sabah saatlerinde yapıldığını belirten Lysenko, “Rus askerleri 160 bin tank, bin 360 silahlı araç, 390 top, yaklaşık 150 füze, 192 savaÅŸ uçağı ve 137 saldırı helikopteri ile desteklenmektedir” dedi.

Avrupa uyardı

Ukrayna ordusunun açıklamasının ardından Avrupa Komisyonu BaÅŸkanı Jose Manuel Barroso, iki ülke liderleriyle telefonda görüÅŸtü.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Barroso’ya, Kızılhaç ile koordineli olarak Ukrayna’ya yardım gönderdiklerini söyledi.

Barrosso ise insani yardım da dahil olmak üzere hiçbir mazeretle Ukrayna’ya askeri operasyon yapılmaması için Putin’i uyardı.

Barrosso daha sonra Ukrayna CumhurbaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko’yu telefonla aradı.

Her iki görüÅŸmede de Avrupa BirliÄŸi’nin iki ülke arasındaki çatışmaların insani etkileri konusunda duyduÄŸu endiÅŸenin altı çizildi.

Barrosso, Komisyon’un Ukrayna’ya yapacağı ilave insani yardım görüÅŸmelerinin acil olarak bu hafta içerisinde bir karara baÄŸlanacağını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.