IŞİD Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’u ele geçirdi. Suriye’de ise petrol zengini Rakka’yı elinde tutuyor. Türkiye sınırındaki Karkamış Sınır Kapısı da IŞİD’in kontrolünde.
Türkiye ve İran; Suriye, Irak, Mısır gibi önemli bölgesel ve uluslararası konularda görüş ayrılıkları yaşamalarına rağmen başta ticaret ve enerji olmak üzere birçok alanda attıklar
İsrail ordusuna ait araçlar, Filistinlilere ait ekili alanlara zarar verdi.
Fransa’daki AP seçimlerinden en güçlü parti olarak çıkan Ulusal Cephe’nin kurucusu baba Le Pen ile partinin genel başkanı olan kızı arasında antisemitizm tartışması çıktı.
Kandil yönetimi, BDP heyetinin İmralı ziyaretini boşa çıkarmaya çalışıyor. Heyet, Lice olaylarından sonra Öcalan ile görüşmek üzere adaya gitmeye hazırlanırken, örgütün dağ kadro
Kolombiyalı gerilla örgütü FARC ay sonuna kadar tek taraflı ateşkes ilan etti. Hükümet ile örgüt arasında yürütülen barış müzakerelerinde ilerleme kaydedildiği bildiriliyor.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir ilanla Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın seçim kampanyası için para toplanması tartışma yarattı.
Organik yakıt ekonomik cazibesini kaybetmesine rağmen AB tarafından teşvik ediliyor. Petrol türevleri alternatifinin çevre bilançosu da sanıldığı gibi çıkmadı.
3 aydır kayıp olan Malezya uçağının esrarını aydınlatan kişiye ödül verilecek.
Ankara ve Tahran, yakın bölgelerinde, başta Suriye olmak üzere birçok konuda fikir ayrılığı yaşıyor, birbirlerinin politikalarından rahatsızlık duyduklarını da gizlemiyor. Ancak her ik
Dağa götürülmeden önce tutulduğu evde cep telefonuyla ailesini arayınca yeri tespit edilip kurtarılan Sevda Boz, Diyarbakır’da eylem yapan aileleri ziyaret etti. Çocuklarını PKK’dan iste
Mülteci politikaları nedeniyle eleştirilerin odağında olan AB, yeniden yerleştirme programı çerçevesinde yeni adımlara hazırlanıyor.
Uluslararası Para Fonu Mısır’da darbe sonrası yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı olan Abdulfettah Sisi’yi tebrik etti ve Mısır’a yardıma hazır olduğunu açıkladı.
Yeni yasa dışı yerleşim birimleri inşa etme kararı alan İsrail kınandı.
Proje tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.