Sosyal Medya

Dünya

Cinnet geçiren asker yakalandı

Beş silah arkadaşını öldüren Güney Koreli asker, iki gün süren takipten sonra yakalandı. Askerin saklandığı yerde kendisini de vurduğu bildiriliyor.



Seul'deki Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 22 yaşındaki askerin intihar etmeye çalıştığı kaydedildi. Askerin piyade tüfeÄŸi ile kendini göÄŸsünden vurduÄŸu, ancak hayatta olduÄŸu ve hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

BaÅŸçavuÅŸ rütbesindeki asker Cumartesi günü silah arkadaÅŸlarına ateÅŸ açarak beÅŸ kiÅŸiyi öldürmüÅŸ, birçok kiÅŸiyi yaralamış ve yanında bir tüfek ve küçük bir bomba ile kaçmıştı. Askerin, Kuzey Kore sınırına 10 kilometre uzaklıkta ormanlık bir bölgedeki bir okul binasının yakınına saklanmasının ardından ordu bölgeyi abluka altına almış ve anne-babasının yardımıyla baÅŸçavuÅŸu teslim olmaya ikna etmeye çalışmıştı.

Olayın çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre, özel ilgi isteyen askerler listesinde bulunan ÅŸahsın, askerlik hayatına alışmakta zorluk çektiÄŸi bildiriliyor. Güney Kore'de askerlik zorunlu.

Olay Güney Kore'nin doÄŸusundaki Gangwon bölgesinde konuÅŸlandırılmış olan 22. piyade tümeninde meydana geldi. Aynı tümende 1984 yılında da benzeri bir olay olmuÅŸ, 15 silah arkadaşını vuran bir asker daha sonra kaçarak Kuzey Kore'ye firar etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.