Kırımlı yazar Cengiz Dağcı'nın 2. Dünya Savaşı sırasında Kırım Tatarlarının çektiği acıları anlattığı "Korkunç Yıllar" romanı beyaz perdeye aktarılacak
Üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS'ye başvurular yarın başlıyor.
Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyeliler, yeni yıla ülkelerinden uzakta girmenin üzüntüsünü yaşıyor
Irak Meclis Başkanı Nuceyfi, Enbar vilayetinde meydana gelen olayları AA'ya değerlendirdi.
İsrail ile varılan anlaşma gereğince Oslo anlaşması öncesinde tutuklanan Filistinlilerden 26'sı ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de camiye sığınan 23 Müslüman öldürülürken, Hristiyan ve Müslümanların dini liderleri, ülkedeki duruma dair ortak bildiri kaleme aldı.
ABD’de yoksulların yemek kuponu karşılığında gıda temin etmesini sağlayan Tamamlayıcı Beslenme Destek Programı'nda 4 milyar dolarlık kesintiye gidildi. DW, Alabama'da karardan etkilenen i
Amerikan Science dergisi, bilim ve teknolojide 2013'ün en önemli 10 olayını belirledi. İşte geride bırakmak üzere olduğumuz yıla damgasını vuran önemli bilimsel olaylar...
Mısır’da Müslüman Kardeşler üst düzey yetkililerinin de aralarında bulunduğu 450’den fazla tutuklu açlık grevine başladı.
Yabancılar, durumun giderek kritikleştiği Güney Sudan'ı terk ediyor. Zengin petrol yataklarının bulunduğu ülkede bir iç savaş yaşanmasından korkuluyor.
Sokaklarındaki eski model otomobilleriyle ünlü Küba’dan yansıyan fotoğraflar yakında değişecek. Havana yönetimi otomobil ithalatına uyguladığı yasağını kaldırdı.
Rusya ve ABD yetkilileri, Cenevre'de Suriye konulu Cenevre 2 Konferansı'nın hazırlıkları kapsamında BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar El İbrahimi ile bir araya geldi.
El-Nusra lideri Ebu Muhammed El-Cevlani, birey ve toplumların acımasızca kafir ilan edilmesine karşı olduklarını belirtti.
Suriye’de bazı İslamcı grupların bir araya gelmesiyle kurulan İslami Cephe ABD’nin görüşme önerisini reddetti. Barış görüşmelerinde muhalefeti kimin temsil edeceği ise hâlâ belirsiz
Prof. Dr. İsmail Kara, 'Cemaatlerin derin bir sistem tasavvurları, devlet fikirleri ve tenkitleri yoktur. Bu da Türkiye'ye müdahalenin aracı olarak kullanılabilirlik ihtimallerini artırıyor' d