Sosyal Medya

Coğrafyamız

Humus'tan ayrılabilecekler

El-İbrahimi, "Suriye yönetimi, kadın ve çocukların Humus'tan ayrılmasına izin verdiğini bize bildirdi" dedi.



BM Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-Ä°brahimi, Suriye yönetiminin, aylardır kuÅŸatma altında olan Humus’un eski mahallesinden, kadın ve çocukların ayrılmasına an itibarıyla izin verdiÄŸini bildirdi.

Cenevre'de devam eden Suriye görüÅŸmelerinin 3. gününün tamamlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Ä°brahimi, "Suriye yönetimi, kadın ve çocukların Humus’un eski mahallesinden ayrılmasına an itibarıyla izin verdiÄŸini bize bildirdi. Konuyu Suriye'deki ekiplerimizi bildirdik. Yarından itibaren kadın ve çocukların ayrılabileceklerini umut ediyorum" dedi.

Suriye yönetiminin, diÄŸer sivillerin de Humus'tan ayrılmasını kabul ettiÄŸini ancak bunun için kentte yaÅŸayan sivillerin listesini talep ettiÄŸini söyleyen Ä°brahimi, "Bu kiÅŸilerin silahlı gruplardan olmadığını görmek istiyorlar" diye konuÅŸtu.

BM Temsilcisi Ä°brahimi, Humus’taki silahlı grupların da kendilerine, kente yardım taşıyacak yardım örgütlerine herhangi bir saldırı düzenlememe sözü verdiklerini belirterek "Ä°lk yardım konvoylarının yarın Humus’a girmesini umut ediyoruz" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.