Sosyal Medya

Ekonomi

Ä°stanbul'da fiyatlar artmayacak

TÜSPAF Başkanı Çakman, İstanbul'a Türkiye'nin her yerinden sebze meyve geldiğini belirterek, Antalya'daki nakliyecilerin eylemi nedeniyle İstanbul'da meyve ve sebze fiyatlarının artmasının söz konusu olmadığını bildirdi.



Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) BaÅŸkanı Mehmet Çakman, Alanya'da nakliyecilerin protesto amacıyla Ä°stanbul'a dört gün boyunca meyve ve sebze taşımamasına iliÅŸkin, "Ä°stanbul'da meyve ve sebze fiyatlarının bu nedenle artması söz konusu deÄŸil. Ä°stanbul'a Türkiye'nin her yerinden meyve ve sebze geliyor zaten. Bu nedenle hiçbir sıkıntı yok ve fiyatlar da artmayacak. Ä°stanbul'da yeterince mal var" dedi. 

Çakman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen eylemin Ä°stanbul'da meyve ve sebze tedariki konusunda hiçbir sıkıntı yaratmadığını söyledi. 

Ä°stanbul'da yeterince meyve ve sebze bulunduÄŸuna iÅŸaret eden Çakman, "Esnaf arkadaÅŸlarımız, müÅŸterisini asla malsız bırakmayacak. Bu nedenle büyütülecek bir durum yok. Ä°stanbul'da ticaret yapan arkadaÅŸlarımızın yeterli miktarda mal stoÄŸu bulunuyor. Zaten kendi araçları da var. Bu nedenle yapılan eylemin meyve ve sebze konusunda bir sıkıntı yaratması söz konusu deÄŸil" diye konuÅŸtu.

"Yeterli miktarda mal var ve Ä°stanbullu vatandaÅŸlarımızın endiÅŸe etmesine gerek yok" diyen Çakman, "Nakliyecilerin protestosu nedeniyle spekülatif bir durum oluÅŸturulmaya çalışılıyor ancak Ä°stanbul'da meyve ve sebze fiyatlarının bu nedenle artması söz konusu deÄŸil. Ä°stanbul'a Türkiye'nin her yerinden meyve ve sebze geliyor zaten. Bu nedenle hiçbir sıkıntı yok ve fiyatlar da artmayacak. Ä°stanbul'da yeterince mal var, kimse endiÅŸe etmesin" ifadesini kullandı.

Alanya'da nakliyeciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 06.00-10.00 ve 16.00-22.00 saatlerinde geçiÅŸ yasağına tepki göstermek amacıyla 27-30 Ocak tarihlerinde yapacaklarını bildirdikleri kontak kapatma eylemine, sabah saatlerinden itibaren baÅŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.