Suriye muhalefet lideri Halid Hoca, ABD'nin Suriye konusunda 'umursamaz' bir tavır sergilediğini, Rusya'nın ise Suriye'den yalnızca Batı ile Doğu arasında tarafsız kalmasını istediğini söy
Rize'nin Güneysu ilçesinde yaşayan 106 yaşındaki Meryem Baltacı Nine, yetkililer tarafından kendisine teklif edilen yaşlılık maaşını "hakkım değil" diyerek reddetti.
ABD'li aktivist Rachel Corrie, bundan tam on yıl önce, Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını engellemeye çalışırken İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülmüştü
Geçtiğimiz günlerde IŞİD'in 'kendisine bağlı Horasan Vilayeti'ni ilan ettiği Afganistan'da bulunan IŞİD üyeleri Afganistan Ordusu tarafından düzenlenen operasyonda ağır kayıplar verdi.
YSK tarafından 7 Haziran'da görev yapacak sandık kurulu başkanı ve kurul üyelerinin belirlenme tarihleriyle ilgili değişiklik yapıldı.
Irak'ta, IŞİD'e karşı operasyonların devam ettiği Kerkük'ün güneyindeki Beşir bölgesinde bir toplu mezar bulundu. Yapılan incelemelere göre toplu mezardaki kemikler IŞİD mensupları tar
Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923'te yurda girişini yasakladığı Manavoğlu Nevres Bey'in "Kemalizmin İç Yüzü" adlı kitap, bu ay Derin Tarih Dergisi tarafından okurlarına hediye ediliyor.
Suriye ve Irak üzerine yaptığı strateji - analiz çalışmalarıyla tanınan Gazeteci - Yazar Levent Kemal, geçtiğimiz hafta sonu ABD öncülüğündeki Koalisyon tarafından vurulan Atme ve Sal
Eskişehir'de doktor çiftin 30 yaşındaki kızı Erinç Pütün, sokak köpekleri tarafından parçalandı. Pütün'ün, zaman zaman bölgedeki köpeklere yiyecek getirdiği öğrenildi.
Suriye'nin Fırat Nehri yakınlarındaki bir hastane koalisyon güçleri tarafından bombalandı. İkisi yeni doğmuş bebek 5 kişi hayatını kaybetti.
Avusturya'daki tartışmalı "İslam Yasası", Federal Konsey tarafından onaylandı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın Nevruz'da görüntülü mesaj vereceğine dair tartışmalarla ilgili,'Bunu yasalarımıza aykırı bir tarafı da yok. Bırak yasaları, bar�
1616 yılında Sultan 1’inci Ahmet tarafından Ayasofya’nın tam karşısına inşa ettirilmiş. Mimarı aynı zamanda Mimar Sinan’ın da öğrencisi olan Sedefkar Mehmet Ağa. Sultanahmet Camisi,
Siyah bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından ABD çapına yayılan protesto gösterilerinin başladığı Ferguson kentinde 2 polis vuruldu.
Sosyal medya platformlarını aktif biçimde kullanan IŞİD destekçileri kendi sosyal medya platformlarını kurdu. Site açıldıktan bir süre sonra yöneticileri tarafından geçici olarak kapat�