Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) yapılacak silah yardımına ilişkin, Türkiye ile de görüştüklerini söyledi.
Suriye'nin Rakka vilayetinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları günlerdir devam eden çatışmaların ardından Tabka hava üssünü ele geçirdi.
Suriye'de 2 yıl önce kaçırılan ABD'li gazeteci serbest bırakıldı.
Irak ordusu, Beici kentinde bulunan Irak'ın en büyük petrol rafinerisine yönelik bir saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.
Nisan ayında Fransız istihbaratının Türk yetkililerle ortak yürüttüğü pazarlık sonucunda serbest bırakılan 4 rehin Fransız gazeteciden Didier François, IŞİD militanları tarafından b
İran'ın Murmuri kenti 5,6 ve 5,3 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Gece saatlerinde de Irak'ta 5 ve 5,1 büyüklüğünde depremler oldu.
Irak'ın Kerkük kentinde peşmergelerin bulunduğu binaları hedef alan 3 ayrı saldırıda en az 23 kişi öldü, 70 yaralı var. Patlama sonrası çöken bir binanın enkazı altında kalan peşmer
Alman Meclisi 1 Eylül'de özel bir oturumda biraraya gelerek, Kuzey Irak'taki Kürt birliklere silah gönderilmesini görüşecek. Frankfurter Allgemeine gazetesi, PKK örgütünün de Batı'dan sila
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Irak'a asker yollamayacaklarını söyledi.
IŞİD milisleri Irak ve Suriye'de hızla ilerledikleri gibi sosyal medyada da hareketlendiler ve uzmanlara göre bu alanı daha önce hiç görülmedik bir ustalıkla kullanmaya başladılar.
Hamas lideri Halid Meşal, İsrail saldırıları karşısında bazı Arap ülkelerinin kendilerini yüzüstü bıraktığını söyleyerek, "Bize ihanet edenlerin kıyamet günü cezalandırılacağ�
Netanyahu, "Aynı İslami terör şebekesi ile karşı karşıyayız ve hep beraber savaşmalıyız. Hamas, Irak Şam İslam Devleti'dir (IŞİD) ve IŞİD, Hamas'tır" ifadelerini kullandı.
Almanya’da vatandaşların yüzde 63'ü Berlin'in Kuzey Irak’taki Kürtlere silah temin etmesine karşı.
Aslında IŞİD'in kökleri El Kaide'nin Irak'ta Ebu Mussab el Zerkavi'nin liderliğinde yürüttüğü faaliyetlere uzanıyor.
Irak ordusunun Tikrit’i Irak Şam İslam Devleti’nden geri almak amacıyla başlattığı geniş çapta operasyon örgütün sert karşılık vermesi üzerine başarısız oldu.