Sosyal Medya

Dünya

İsrail İstihbarat Bakanı: Ateşkes acı bir tat bıraktı

İsrail İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz, Gazze'de Hamas ile vardıkları ateşkesin "acı bir tat bıraktığını" söyledi.



BBC'de yayınlanan HARDtalk adlı programda Stephen Sackur'un sorularını yanıtlayan Steinitz, saldırılarının İsrail'in uluslararası saygınlığına zarar verdiğini de kabul etti.

Steinitz ABD ve Ä°ngiltere'yi ise kendilerini savunmak istediklerinde "Ä°srail'e çifte standart" uygulamakla suçladı.

Ä°srail Ä°stihbarat Bakanı, Gazze'den düzenli olarak roket saldırıları düzenlendiÄŸini ve bu saldırıların gereksiz bir ÅŸiddet zincirine yol açarak hem Filistinlilere hem de kendilerine sefalet getirip, acı verdiÄŸini söyledi.

Steinitz ayrıca, Ä°srail hükümetinin Gazze'yi yeniden iÅŸgal etme kararı almaya çok yaklaÅŸtığını da kabul etti; roket saldırılarının yeniden baÅŸlaması halinde bunun yeniden düÅŸünülebileceÄŸi uyarısında bulundu.

BM'nin yardım konvoyu Gazze Şeridi'nde

Öte yandan, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Dünya Gıda Programı'nın insani yardım konvoyu da yedi yıldır ilk kez Mısır'dan Gazze Åžeridi'ne gitti.

Refah kapısından geçen konvoy Gazzelilere yardım aktaracak.

Kapının sınırlı da olsa açılması ve Filistinlilerin Gazze açıklarında balıkçılık faaliyetlerine yeniden baÅŸlaması, Hamas ile Ä°srail arasında varılan ateÅŸkesin koÅŸulları arasındaydı.

Uzun dönemli ateÅŸkes dün akÅŸam TSÄ° ile 19.00'da yürürlüÄŸe girmiÅŸti.

Hamas'ın Siyasi Büro Åžefi Yardımcısı Musa Ebu Marzuk, ateÅŸkesin "direniÅŸ için bir zafer" olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Ağır bilanço

Ä°srail'in Gazze'de yedi hafta boyunca sürdürdüÄŸü saldırılarda büyük çoÄŸunluÄŸu sivil 2 bin 200'e yakın Filistinli hayatını kaybetti.

Hamas'ın roket saldırıları sonucu Ä°srail'de ise 64 asker ve 5 sivil öldü.

Ä°srail, saldırılarının amacını "Hamas'ın terör altyapısını yok etmek" olarak açıklamıştı. Ä°srailli yetkililer bu kapsamda "5 bin 200 hedefin" yok edildiÄŸini söylemiÅŸ, Hamas'ı da sivilleri "canlı kalkan" olarak kullanmakla suçlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.