13 yıl sonra Özbekistan’ı ziyaret eden ilk Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu; "Müjdeyi verelim. Şimdi durağan dönem bitti" açıklamasını yaptı.
Elazığ Keban'ın MHP'li eski belediye başkanı Ramazan Çelik’in oğlu 32 yaşındaki Alparslan Çelik, Türkmenler ile birlikte IŞİD'e karşı savaşmak için Irak'a gitti.
Bosna'da 1995'te gerçekleşen Srebrenitsa Soykırımı'nın kurbanlarından kimlikleri belirlenen 175 kişinin cenazeleri Saraybosna'ya gönderildi. Cenazeler, katliamın yıldönümü olan 11 Temmuz
Irak'ta süregiden kriz ve ülkenin bölünme olasılığı ile ilgili Bourzou Daragahi imzası ile tam sayfa bir izlenim yayınlanan Financial Times gazetesi, ülkenin olası bölünmesinin ülkede y
Nijerya ordusunun bir askeri üsse saldırı girişiminde bulunan Boko Haram militanlarına ateş açtığı bildirildi. Çatışmada en az 59 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Altı NATO ülkesi işbirliğini geliştirmek amaçlı tatbikat başlattı. Aynı zamanda Rusya da kendi filosunu yine tatbikat için Karadeniz’e indirdi.
Suriye ordusunun Halep’e yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Muhalifler yardım gelmemesi durumunda kentin rejimin eline geçebileceği uyarısında bulundu.
Dünyada 17 ayrı bölgede yaklaşık 120 bin barışgücü personeli görev yapıyor.
Uluslararası Af Örgütü, 3 Temmuz 2013’te Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbe ile görevinden uzaklaştırılmasından bu yana 16 binden fazla kişinin tutuklandığını belirterek Mısır�
Berkin Elvan’ın cenazesi sonrası çıkan olaylarda öldürülen Burakcan Karamanoğlu’nun elinin üstünde barut kalıntısı bulunduğu tespit edilmişti. Baba Halil Karamanoğlu, “Oğlumun sila
Irak ordusundan Şii merkezlerine düzenlediği saldırılarda 30 kişi öldü.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa’da son yılların en önemli toplumsal tartışmalarından olan peçeli çarşaf konusunda tarihî bir karara imza attı.
Ley, “Japonya komşularının güvenlik kaygılarına saygı göstermeli” dedi.
Alman Metro Group’a ait olan Real Hipermarketler, Beğendik’e satılıyor. Türkiye genelinde 12 mağazası bulunan Real’in satış fiyatı açıklanmadı.
Yeni geliştirilen bir uygulama sayesinde iPhone’u olanlar telefonlarıyla ne kadar vakit geçirdiklerini ölçebiliyor. Uygulama, iPhone ile çok zaman harcayanlar için bir üst limit belirleyebili